19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de elevi pleacă din Mehedinţi

Sute de elevi pleacă din Mehedinţi

Aproximativ 14.000 de elevi din Mehedinţi care provin din familii cu venituri mici aşteaptă să primească rechizitele atribuite gratuit la începutul anului şcolar, dar acestea nu au sosit. Rechizitele vor ajunge târziu la elevi din cauza disfuncţionalităţilor apărute în activitatea firmelor distribuitoare.

Potrivit unui calcul al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, peste 1.700 de elevi din clasa I, 5.112 din clasele II-IV, 5.203 din clasele V-VII şi 1.706 din clasa a VIII-a ar trebui să primească rechizite.

„Distribuirea rechizitelor nu va putea avea loc înainte de începerea anului şcolar, aşa cum s-a procedat cu manualele şcolare. Sperăm să sosească în prima săptămână după începerea cursurilor“, a precizat Mateescu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Antonică Mateescu, a declarat că în două zile părinţii a 20 de elevi din judeţ au solicitat transferul acestora în unităţi de învăţământ din Italia şi Spania.

Potrivit acestuia, cererile au fost mai numeroase, dar cetăţenii aflaţi la muncă în străinătate au renunţat să retragă copiii de la şcoală.

„Conform unor estimări, 250 de copii care au absolvit o formă de învăţământ liceal sau profesional au plecat în Uniunea Europeană pentru a urma o instituţie de învăţământ sau pentru a se angaja“, a afirmat Antonica Mateescu.

În ultima săptămână, peste 30 de elevi au cerut transferul în judeţele învecinate. În Mehedinţi, aproximativ 1.000 de elevi sunt lăsaţi în grija rudelor, deoarece părinţii acestora sunt la muncă în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII