19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPădurile de stejar, devastate de hoţi

Pădurile de stejar, devastate de hoţi

Cinci hoţi de lemne au fost prinşi în flagrant de o patrulă de jandarmi mehedinţeni, într-o pădure de pe raza localităţii Husnicioara.

Jandarmii au fost sesizaţi de mai multe ori că pădurea din acea zonă dispare pe zi ce trece. În numai 30 de zile, pădurea care se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare de stejar s-a înjumătăţit. „În baza unei sesizări primite pe 11.09.2007, cu privire la faptul că în pădurea Husnicioara din judeţul Mehedinţi au loc furturi de lemne, cadre din cadrul Compartimentului Prevenire şi Combatere a Criminalităţii s-au deplasat la faţa locului, unde au surprins cinci persoane care tăiau material lemnos“, a declarat locotenentul Claudia Mendea.

Acţiunea celor cinci persoane a fost oprită de intervenţia jandarmilor, care în urma verificărilor efectuate au constatat că Badea V., Gheorghe U., Octavian Lucian P., Dumitru C., din comuna Husnicioara, şi Dumitru C., din comuna Devesel, judeţul Mehedinţi, au tăiat 13 arbori nemarcaţi de esenţă stejar pe care urma să îi încarce într-un camion în scopul comercializării.

„Jandarmii mehedinţeni au întocmit actele premergătoare săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi şi furt de arbori din fondul forestier naţional, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 97 şi art. 98 din Legea nr. 26/1996. S-a dispus ridicarea materialului lemnos tăiat şi lăsarea acestuia în custodia Ocolului Silvic Şimian până la soluţionarea cauzei“, a mai declarat locotenentul Claudia Mendea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS