Acasă Local Omul Mihăileştilor, pus şef la Îmbunătăţiri Funciare

Omul Mihăileştilor, pus şef la Îmbunătăţiri Funciare

-

Începând cu 10 septembrie, Sucursala Dunăre-Olt a Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) are un nou director interimar. Este vorba despre inginerul Mircea Stoiana, numit în funcţie la propunerea directorului general al ANIF, Nicolae Mărăcine, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Director din lumea returnărilor de TVA

Noul director al sucursalei doljene a Îmbunătăţirilor Funciare vine „din domeniul privat“, potrivit lapidarului comunicat de presă. Ce nu spune purtătorul de cuvânt al instituţiei este faptul că Mircea Stoiana, omul liberalilor doljeni, vine, de fapt, din lumea „selectă“ a returnărilor ilegale de TVA. Nu ca beneficiar al unor asemenea afaceri ilicite, împotriva sa nefiind formulate astfel de acuzaţii, ci ca apropiat al celor care au băgat mâna adânc în buzunarul public.

Cu câţiva ani în urmă, Mircea Stoiana era omul de încredere al fraţilor Nicu şi Eugen Mihăilescu, care îl şi puseseră director la firma lor, SC EXTENSIV. Deasupra lui, în ierarhia firmei, se afla doar Vasile David, directorul general al societăţii. Atât fraţii Mihăilescu, cât şi Vasile David şi-au regăsit numele în rechizitoriul procurorilor DIICOT, în stufosul dosar al unor înşelăciuni prin returnări ilegale de TVA de circa 300 de miliarde de lei vechi, fapte săvârşite în perioada 2001 – 2002.

Cam prin aceeaşi perioadă, numele lui Mircea Stoiana apare amintit în altă afacere asemănătoare. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor informa Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie despre faptul că Alexandru Viorel Ene, Mircea Stoiana, Rodica Anghel, Ahmad Yaakoub şi alţi cetăţeni irakieni mai mult sau mai puţin reali au efectuat operaţiuni suspecte de spălare a banilor prin intermediul firmelor SC GROUP REGENT SRL Craiova, SC REGENT SRL Craiova, SC ALCOOL TEH SRL Constanţa şi SC PROSPERITY SRL Bucureşti. Informaţia a dus la arestarea şi condamnarea lui Alexandru Viorel Ene, între timp decedat, şi el un apropiat al fraţilor Mihăilescu.

Alte personaje ajunse în funcţii

În ultima vreme, alte persoane controversate au ajuns în funcţii-cheie în cadrul instituţiilor statului. Un exemplu este Constantin Hertzog, consilier al primarului Craiovei, Antonie Solomon. Numele acestuia se leagă de cel al BACHUS SA, unde a fost director economic. După cum se ştie, BACHUS a fost controlată de afaceristul Genică Boerică, şi el implicat în rambursări ilegale de TVA. Alt exemplu este cel al actualului director al Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova, Ioan Văcariu. Acesta a fost director al Sucursalei BIR Dolj, de unde în urmă cu şapte ani a luat credite controversate afaceristul Dinel Staicu, fapt ce i-a adus directorului citări la DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....