18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReglări de conturi cu focuri de armă

Reglări de conturi cu focuri de armă

http:http://www.youtube.com/watch?v=gpyVPolA7Wg

Poliţiştii doljeni au reuşit să afle identitatea persoanelor care au tras mai multe focuri de armă în cartierul George Enescu, unele dintre ele fiind implicate în ultimele scandaluri din Craiova.

Conform unui comunicat emis ieri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, s-a stabilit că în conflictul de luni seară, când au fost trase mai multe focuri de armă în cartierul craiovean George Enescu, au fost implicate şase persoane. Florin Anca, de 34 de ani, Nicuşor Anuţa, de 27 de ani, Marius Voinea, de 28 de ani, Ion Pavel Surdu, de 25 de ani, Ionuţ Stângă, de 23 de ani, şi Ştefan Mitre, de 27 de ani, s-au deplasat cu patru autoturisme pe strada Peneş Curcanul, iar după ce au tras cu arme neletale în direcţia a câţiva tineri, au fugit. Victimele atacului au fost Alin B., de 18 ani, Nicolae S., de 18 ani, Traian V., de 17 ani, şi Cosmin Camen, de 18 ani. Aceştia au declarat în faţa poliţiştilor că, în timp ce se aflau în faţa unui bloc, asupra lor s-au tras mai multe focuri de armă.

 

Conflict mai vechi

Din cercetările poliţiştilor s-a mai stabilit că incidentul a fost generat de unele neînţelegeri dintre Cosmin Camen şi Florin Anca, de la sfârşitul săptămânii trecute, când între cei doi a avut loc o altercaţie într-o discotecă din Craiova. Luni seară, cei şase craioveni s-au deplasat la domiciliul lui Camen pentru a-l „linişti“. În urma împuşcăturilor, nu a fost vătămată corporal nici o persoană, de la faţa locului fiind ridicate 17 tuburi de cartuşe, ce fuseseră trase din pistoale cu gaze.

S-a mai stabilit că dintre cei şase atacatori numai trei sunt deţinători autorizaţi de armă – Surdu, Anca şi Voinea. Pe numele celor şase persoane au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Până ieri, poliţiştii nu reuşiseră să dea de nici unul dintre cei şase pistolari, aceştia fiind de negăsit la domiciliile lor.

Luni seară, în jurul orei 19.00, maşina lui Marius Voinea, un Audi A8, a fost găsită avariată în cartierul Valea Roşie. Poliţiştii au constatat că autoturismul avea roţile înţepate, câteva geamuri sparte şi mai multe urme de lovituri. Voinea nu a depus plângere pentru distrugere, iar poliţiştii fac verificări pentru a stabili cine a distrus maşina.

 

Cunoscuţi cu antecedente

 

Ştefan Cantemir Mitre este craioveanul împuşcat în picior, luna trecută, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova, dintr-o maşină în care se aflau Emilian Bană şi Andrei Nicolae, zis Impresie. Incidentul a încheiat conflictul început în incinta IML Craiova, soldat cu o persoană împuşcată. Florin Anca a fost implicat, săptămâna trecută, în scandalul din centrul Craiovei, care s-a „lăsat“ cu doi angajaţi ai RAT Control bătuţi. Anca a depus plângere la poliţie, susţinând că el este, de fapt, victima, fiind lovit de lucrătorii RAT Control.

Ion Pavel Surdu, fiul avocatului Surdu, a fost cercetat, la sfârşitul lunii martie, împreună cu fratele său şi încă un craiovean pentru fraude cu carduri. Nicuşor Daniel Ionescu, fratele lui Surdu, judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, falsificare a instrumentelor de plată electronică şi deţinere de echipamente în vederea falsificării acestora, a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Scandal înregistrat

Scena împuşcăturilor a fost filmată cu telefonul mobil de un craiovean care a nimerit între cele două grupuri de tineri. Acesta nu a reuşit să surprindă agresorii sau maşinile cu care veniseră, pentru că încerca să se ferească de gloanţe atunci când filma, însă zgomotul împuşcăturilor spune ce s-a întâmplat acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII