10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLista penală a lui Păpălă

Lista penală a lui Păpălă

Funcţionarii care le-au făcut cadou unor consilieri locali şi apropiaţilor acestora terenuri din domeniul privat al Craiovei au „lovit“ şi în cartierul Craioviţa: firma Unic Impex SRL a primit ilegal 40 de metri pătraţi.

Moşia craiovenilor este sfâşiată bucată cu bucată chiar de instituţia care ar trebui să o apere: Primăria Craiova. După cazul răsunător al consilierului democrat Eugen Iordache, al cărui fiu a fost pricopsit cu 80 de metri pătraţi în strada Horia, Gazeta de Sud dezvăluie o situaţie trasă la indigo: firma Unic Impex SRL, deţinută de Rodica Aldea, a intrat ilegal în posesia a 40 de metri pătraţi de teren în strada Gheţişoarei, muncipalitatea neorganizând niciodată licitaţie pentru atribuirea pământului şi neaprobând închirierea respectivei suprafeţe. Manevra a fost clocită de angajaţii Serviciului disciplina în construcţii al primăriei, care au introdus suprafeţele pe o anexă la Hotărârea nr. 442 din noiembrie 2006, cuprinzând construcţii provizorii deja amplasate, pentru care se solicita prelungirea/încheierea contractelor de închiriere a terenului. Prin această măgărie era ocolită procedura legală de închiriere, presupunându-se că acele construcţii fuseseră amplasate în baza tuturor documentaţiilor, emise anterior Hotărârii nr. 442. În realitate, la data aprobării acestor documente, noiembrie 2006, pe terenuri nu existau construcţii provizorii sau, dacă erau, fuseseră ridicate ilegal. Potrivit Serviciului eliberare certificate de urbanism, pentru SC Unic Impex SRL, în strada Gheţişoarei, certificatul de urbanism a fost eliberat abia în ianuarie 2007 şi tocmai în temeiul Hotărârii nr. 442, şi nu al vreunei decizii de închiriere, aşa cum este legal.

Şeful Serviciului disciplina în construcţii, Gheorghe Daici, semnatar al anexei penale, refuză să ofere detalii despre afacere. El susţine însă că atunci când a semnat hârtia nu a verificat nici una dintre suprafeţele înscrise în tabel de colegul său, Ionel Păpălă. „E adevărat, nici terenul de acolo (strada Gheţişoarei – n.r.) nu fusese închiriat. Eu însă nu am văzut în teren nici o locaţie dintre cele incluse în anexa de la 442. Acum, repet, mai multe nu pot să spun. Este şi o anchetă în derulare, asta e!“, a declarat Gheorghe Daici. Ionel Păpălă nu comentează nici el, iar cel de-al treilea semnatar, directoarea Direcţiei urbanism, Mihaela Al-Basthawi, este plecată de luni în concediu. Rodica Aldea, unicul asociat al SC Unic Impex SRL, nu a putut fi contactată.

Dublă „lucrare penală“

Poliţia dojeană a pornit deja o anchetă pentru stabilirea vinovăţiei funcţionarilor publici Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă în cazul „Listei lui Păpălă“, secţiunea strada Horia, SC Helliconia SRL, prezentat în Gazeta de Sud din 10 septembrie 2007. Subcomisarul Maria Vasile, purtătoare de cuvânt a IPJ Dolj, a confirmat ieri că Daici şi Păpălă sunt cercetaţi de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, este cea de-a „doua lucrare penală“ care îi are ca protagonişti pe cei doi angajaţi ai Serviciului disciplina în construcţii, implicaţi şi în atribuirea ilegală a unui teren din strada Brazda lui Novac unor neamuri ale consilierului municipal PNL, Aurel Bojenoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII