12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul Educaţiei solicită demisia inspectorului şcolar general

Ministerul Educaţiei solicită demisia inspectorului şcolar general

MEHEDINŢI. Într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri-dimineaţă în Drobeta Turnu Severin, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), Svetlana Preoteasa, i-a cerut demisia inspectorului şcolar general Doiniţa Chircu.
 În urma unei vizite făcute în mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi, oficialul guvernamentat s-a arătat nemulţumit de stadiul reabilitării unităţilor de învăţământ, cu mai puţin de două săptămâni înainte de deschiderea anului şcolar.
Svetlana Preoteasa este de părere că principalul vinovat pentru dezastrul din învăţământul mehedinţean este inspectorul şcolar general, Doiniţa Chircu.
„Doiniţa Chircu se află de mai bine de trei luni în concediu medical, din certificatele care atestă acest lucru reieşind însă că aceasta este bolnavă numai de luni până vineri, iar în week-end se face bine, caz unic în istoria medicinei. În aceste condiţii, singura soluţie este, în opinia mea, demisia inspectorului şcolar general“, a declarat Svetlana Preoteasa.
 În comuna Floreşti „există o şcoală în care îţi vine să intri cu buldozerul“, susţine oficialul guvernamental. „În această situaţie, singura soluţie ar fi fost ca reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Mehedinţi să meargă din şcoală în şcoală şi să supervizeze lucrările de reabilitare. Lucru, însă, greu de făcut, având în vedere ca inspectorul şcolar general este în concediu medical şi susţine  că este victima unor răfuieli politice. Eu îi transmit doamnei inspectoare, prin intermediul dumneavoastră, deoarece nu am găsit-o la inspectorat, că a fost pusă aici să reprezinte interesele învăţământului, nu să aibă lupte politice în acest judeţ“, a mai declarat secretarul de stat.
O comisie a Consiliului Judeţean Mehedinţi anchetează modul de atribuire a fondurilor pentru reabilitarea şcolilor, unde par a fi elemente ale sistemului clientelar, şi în paralel s-a deschis o anchetă şi asupra modului în care Doiniţa Chircu şi-a obţinut concediile medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII