14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurtună în Mehedinţi

Furtună în Mehedinţi


O furtună ce s-a abătut ieridimineaţă peste Drobeta Turnu Severin a provocat pagube însemnate în oraş. În numai zece minute, două autoturisme au fost avariate după ce acoperişul unei centrale din cartierul Aluniş a fost smuls de rafalele de vânt şi aruncat într-o parcare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“, dar şi poliţiştii au fost în alertă maximă şi au intervenit pentru descarcerarea celor două maşini prinse sub acoperiş. Ploaia abundentă a paralizat pentru 30 de minute circulaţia rutieră pe Drumul European 70, apa pe carosabil măsurând în unele zone 30 de centimetri.

Tornadă la Bala

„Vântul puternic şi ploaia au provocat avarierea parţială a cinci linii electrice, care au afectat 46 de localităţi şi 67 de posturi de transformare. S-a primit o avertizare cod galben, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ a înştiinţat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ, instituţiile şi operatorii economici, în vederea luării măsurilor pentru protejarea populaţiei“ a declarat Liviu Borugă, căpitan ISU „Drobeta“.

Furtuna de ieri-dimineaţă a lăsat în beznă 45 de localităţi din nordul judeţului Mehedinţi. Vântul puternic a distrus zece hectare de pădure de pin.

„Aici a avut loc o tornadă, care a distrus zece hectare de pădure de pin şi alte zece hectare de salcâm. 30 de stâlpi au fost rupţi şi nu mai avem energie“, a declarat Valentin Ohima Mândruţ, viceprimarul localităţii Bala.

Cea mai afectată zonă este staţiunea Bala, trei localităţi fiind izolate.

Peste 30 de stâlpi de înaltă şi medie tensiune au fost rupţi de tornadă, iar sute de copaci au fost smulşi, căzând peste carosabil.

„Nu am calculat pagubele. Ne bucurăm că nu am avut pierderi de vieţi omeneşti“, a declarat primarul staţiunii Bala, Constantin Chiţimia.

Meteorologii avertizează că în următoarele 24 de ore vor fi precipitaţii abundente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS