13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatori de acte, prinşi în flagrant

Falsificatori de acte, prinşi în flagrant

Un grup de falsificatori de acte, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins în flagrant de poliţiştii de frontieră.

Trei severineni, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, vindeau cărţi de identitate, permise auto, certificate de înmatriculare auto, paşapoarte, asigurări internaţionale auto şi cărţi de identitate auto româneşti cu sume cuprinse între 200 şi 300 de euro, cetăţenilor moldoveni, asiatici, dar şi persoanelor urmărite pentru săvârşirea unor delicte în străinătate.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Traficului de Persoane al IJPF Mehedinţi împreună cu ofiţerii SIIPI Mehedinţi şi sub coordonarea procurorului DIICOT au anihilat un grup de falsificatori de cărţi de identitate, permise auto, certificate de înmatriculare auto şi acte de stare civilă, după un filaj care a durat peste cinci luni. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Elvis Mariano, cu ajutorul a trei calculatoare, a unui scanner şi a unui program performant, scana documentele originale şi înlocuia pozele, codurile numerice personale şi seriile documentelor supuse falsificării, primind pentru fiecare document falsificat 50 de euro.

Cu falsificarea unor documente care nu aveau elemente deosebite de securizare se ocupau şi Marian D. şi Gheorghe D., tată şi fiu, care preluau toate documentele falsificate, (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte, asigurări auto şi cărţi de identitate ale autovehiculelor) şi le vindeau la preţuri cuprinse între 150 şi 200 de euro, unor cetăţeni din Republica Moldova, Iran, Irak şi Turcia, rezidenţi în România. Membrii grupului aveau sarcini bine stabilite pentru ca „afacerea“ să prospere. Elvis Mariano era specialistul IT al grupului, D. Marian şi fiul său, D. Gheorghe, se ocupau cu găsirea „clienţilor“, cetăţeni străini, rezidenţi în Bucureşti şi zona de est a ţării“, a declarat agentul Romulus Geană de la IJPF Mehedinţi, care a condus operaţiunea flagrantului.

 

Echipament confiscat în valoare de 12.000 de euro

 

Grupul este bănuit că are legături cu mediul infracţional. La începutul lunii mai, grupul infracţional a falsificat trei cărţi de identitate pentru trei cetăţeni turci care intenţionau să părăsească ilegal România, grup reţinut de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. În baza autorizaţiilor Tribunalului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au efectuat descinderi simultane în trei locaţii din Drobeta Turnu Severin, utilizate de suspecţi. Poliţiştii au descoperit în locuinţele acestora mai multe documente falsificate, cinci cărţi de identitate, cinci paşapoarte, două permise auto româneşti, şapte asigurări auto internaţionale, 19 certificate de înmatriculare auto şi cărţi de identitate auto şi alte acte de stare civilă. De la domiciliile acestora, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea expertizării trei laptopuri, două unităţi centrale PC, un scanner, două imprimante, un luminator folie plastic transparent şi hârtie fotografică, toate în valoare de aproximativ 12.000 de euro. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, severinenii riscă o pedeapsă prevăzută cu închisoare de la cinci la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS