16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu şi PD, lideri în sondaje

Băsescu şi PD, lideri în sondaje

Democraţii ar câştiga alegerile parlamentare dacă scrutinul ar fi organizat duminica viitoare. Partidul lui Gigi Becali câştigă şi el teren, într-o lună obţinând încă trei procente din partea electoratului. Nici Traian Băsescu nu stă rău, preşedintele câştigând şi el trei procente la capitolul încredere în personalităţile politice. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat de IMAS, în perioada 8 – 15 august, în 108 localităţi din ţară. Sondajul, dat ieri publicităţii, are o marjă de eroare de +/- 2,8%.
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, barometrul de opinie realizat de IMAS ne arată că PD ar fi votat de 42% dintre români. Deşi pe primul loc în preferinţele electoratului, democraţii au pierdut un procent faţă de luna iulie. Social-democraţii, în schimb, stagnează la 17%, în timp ce Partidul Noua Generaţie creşte cu 3%, ajungând la 13%. Pe următoarele locuri se află PNL, cu 12%, şi PRM, cu 5% din voturile românilor. De altfel, România Mare este ultimul partid care ar mai intra în parlament, UDMR, PLD, PIN şi PC aflându-se sub pragul electoral de 5%. 22% dintre români spun că nu ar merge la vot sau că deocamdată nu s-au decis pe cine ar alege.
În ceea ce priveşte încrederea în personalităţile politice, românii îl preferă pe Traian Băsescu. Şeful statului este cotat cu 54% din încrederea electoratului, cu 3% mai mult decât luna anterioară.
Gigi Becali creşte şi el în preferinţele românilor, ajungând, conform IMAS, la 37%. Pe următoarele locuri se situează Theodor Stolojan, cu 28%, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu, cu câte 20%, Emil Boc, cu 17%, şi Vadim Tudor, cu 15%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII