17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii au început raportarea în programul de evaluare a sănătăţii

Medicii au început raportarea în programul de evaluare a sănătăţii

OLT. Medicii de familie au început de ieri să facă raportarea cu privire la desfăşurarea, în primele două luni, a programului naţional de evaluare a sănătăţii populaţiei. Gabriela Pavel, purtătoarea de cuvânt a Casei de Asigurări de Sănătate Olt, a declarat că datele referitoare la numărul de asiguraţi care au beneficiat de program în lunile iulie şi august va fi cunoscut vineri.
Ion Georgescu, inspector la Oficiul Judeţean de Poştă, responsabil cu urmărirea distribuirii plicurilor trimise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat că în iulie şi august au fost primite în judeţ 125.686 de plicuri. Dintre acestea, au fost distribuite 113.456 de plicuri, iar 12.230 au fost returnate CNAS Bucureşti. „9,2% plicuri au fost returnate pentru că a expirat termenul de păstrare la oficii, de două zile, fără să fie ridicate de destinatari. Pe următorul loc sunt plicurile returnate pentru că destinatarii sunt decedaţi, apoi pentru că sunt plecaţi din ţară, sunt necunoscuţi sau s-au mutat“, a precizat Ion Georgescu.
Casa de Asigurări de Sănătate va spune vineri câţi din totalul de 113.456 de asiguraţi născuţi în iulie şi august, care au primit plicurile de la CNAS, au beneficiat de programul naţional. Potrivit oficialului poştei, în iulie au primit plicuri 37.043 de asiguraţi din totalul de 41.730 născuţi în această lună şi aflaţi în evidenţa statului, iar în august au primit plicurile 76.413 de asiguraţi din 83.956 de asiguraţi născuţi în a opta lună a anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS