14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoschetarul - problemă din Severin

Boschetarul – problemă din Severin

MEHEDINŢI. Tânărul din Drobeta Turnu Severin care a fost bătut în urmă cu o săptămână de un poliţist a ajuns din nou în mâinile oamenilor legii.
Bărbatul de 26 de ani a fost reţinut ieri de altă patrulă de poliţie, care l-a găsit dormind în curtea unui severinean.
Cu toate că asupra acestuia nu a fost găsit nici un obiect, iar proprietarul curţii în care boschetarul se odihnea a declarat că nu i s-a furat nimic, poliţiştii au aplicat legea, iar boschetarul acuză din nou că este victima oamenilor în uniformă.
„Adormisem după un gard de beton, iar un bărbat m-a trezit şi m-a luat la înjurături. Ca din pământ au apărut mai mulţi poliţişti. Mi-au pus cătuşele şi m-au adus la poliţie ca pe cel mai mare infractor al României“, a declarat Dobrin Canchiţ.
Aceştia spun că au recurs la violenţă deoarece bărbatul a refuzat să se identifice.
„Întrucât bărbatul a refuzat să-şi decline identitatea şi pentru că era în stare de ebrietate, agentul de poliţie l-a imobilizat în vederea conducerii la sediul poliţiei, unde i s-a întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională“, se menţionează pe site-ul IPJ Mehedinţi.
Poliţistul care l-a reţinut a spus: „Acest boschetar este un client permanent al nostru, săptămânal îl reţinem“.
La rândul său însă, boschetarul susţine că a fost victima poliţiştilor: „M-au bătut de mai multe ori. Nici nu aşteaptă să răspund, că mă lovesc, îmi pun cătuşele şi mă umilesc“. În ceea ce priveşte modalitatea de imobilizare şi încătuşare, s-a constituit un colectiv de cercetare la nivelul IPJ Mehedinţi, pentru a se stabili dacă au fost respectate standardele de intervenţie, urmând să se propună măsurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS