10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal în Slatina

Accident mortal în Slatina

Doi bărbaţi au murit într-un accident de circulaţie petrecut duminică seară, în jurul orei 19.40, pe strada Oituz, din Slatina. Victimele tragediei erau din Craiova şi plecaseră la muncă în judeţul Argeş. Cei doi se aflau în autoturismul Dacia 1310 cu numărul de înmatriculare AG-07-SAK, proprietatea unei societăţi comerciale din Piteşti. Pe strada Oituz, Dacia a fost lovită în plin de camionul Mercedes Benz, cu numărul de înmatriculare IL-03-CSM, proprietatea lui Ionel M., din comuna Balaciu, judeţul Ialomiţa, care venea din sens opus. Dacia a fost proiectată într-un stâlp din ciment, iar impactul a fost deosebit de violent. Şoferul Daciei, Daniel Ene, de 25 de ani, şi pasagerul din dreapta, Mihai Sorin Rotaru, de 41 de ani, au murit pe loc. Pentru scoaterea lor dintre fiarele contorsionate ale maşinii a fost nevoie de intervenţia echipajului de la descarcerare. Şoferul camionului, Iulian Cristian Chivoiu, de 23 de ani, din Slobozia, judeţul Ialomiţa, şi pasagerul din dreapta sa au scăpat fără nici o zgârietură. Două ambulanţe au sosit la faţa locului, însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Cazul a fost preluat de poliţiştii de la circulaţie, pentru cercetări.

 

Sânge împrăştiat pe drum

 

Locul accidentului oferea o imagine terifiantă. Lângă stâlpul de care s-a lovit Dacia, un morman de fiare şi alte câteva resturi din autoturism erau împrăştiate pe asfalt. În apropierea maşinii zăceau, într-o baltă de sânge, cadavrele celor doi bărbaţi. La câţiva metri de acestea, inima uneia dintre victime, iar la o distanţă ceva mai mare, resturi de creier. Mai mulţi poliţişti împreună cu colegii de la criminalistică efectuau cercetări şi făceau fotografii.

Şoferul camionului a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost zero. Ulterior, Iulian Chivoiu a fost dus la Spitalul Judeţean, pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Lumea s-a strâns ca la urs

 

Unii curioşi fotografiau cu telefoanele mobile, alţii îşi făceau cruce şi priveau stupefiaţi imaginile din urma accidentului.

Timp de mai bine de o oră, circulaţia pe strada Oituz a fost întreruptă pentru cercetări. Nici acest lucru nu i-a împiedicat pe unii şoferi să meargă la locul accidentului.

Şoferul camionului susţine că este nevinovat

 

Şoferul camionului şi pasagerul din dreapta au mers la sediul Poliţiei Rutiere, pentru declaraţii. Chivoiu a încercat să le explice oamenilor legii că nu este vinovat de producerea accidentului. Celălalt tânăr care se afla în camion în momentul impactului a spus că accidentul s-a produs după ce Dacia a intrat în derapaj şi a fost acroşată de camionul care circula regulamentar. Cercetările făcute de poliţişti şi declaraţiile martorilor se bat cap în cap cu cele spuse de cei doi bărbaţi. Oamenii legii spun că, în urma verificărilor, s-a constatat că vinovat de producerea accidentului este conducătorul camionului. Tânărul şofer a pierdut controlul volanului, camionul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu Dacia.

Bărbaţii plecaseră la muncă, la Mioveni

 

Cei doi bărbaţi care şi-au pierdut viaţa în teribilul accident erau angajaţi ai SC Jur Complex Davre SRL din Piteşti. După ce şi-au petrecut week-end-ul cu familiile, oamenii şi-au făcut bagajele şi au plecat de acasă cu gândul să ajungă în judeţul Argeş. Daniel Ene şi Mihai Sorin Rotaru au lăsat în urmă familii disperate. Iulian Chivoiu s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII