22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLipsa banilor ţine pe loc elefanţii ambulanţei

Lipsa banilor ţine pe loc elefanţii ambulanţei

La Serviciul de Ambulanţă Gorj se găsesc câteva zeci de autospeciale vechi de 30 de ani. Sunt ruginite şi ar trebui duse la fier vechi, însă conducerea instituţiei spune că nu va scăpa curând de parcul „elefanţilor“.

GORJ. Nicolae Şerban, directorul Serviciului de Ambulanţă Gorj, susţine că are nevoie de 50 de milioane de lei vechi pentru a scăpa de maşinile ruginite din curtea instituţiei. Medicul Şerban a mai spus că din aceşti bani ar trebui achiziţionat carbid, necesar la tăierea autospecialelor. „Nu am posibilitatea să investesc suma respectivă, aşa că «elefanţii» rămân tot aici“, a afirmat Şerban.
Conducerea ambulanţei gorjene caută soluţii pentru că peste câteva săptămâni ar putea sosi cele 14 ambulanţe noi promise de MSP. În prezent, Serviciul de Ambulanţă Gorj are 67 de ambulanţe, dar multe dintre ele sunt foarte vechi. Dr. Şerban este optimist: „Vor sosi în octombrie şase ambulanţe de tip B, patru cu tracţiune 4×4, una de tip C şi 3 de tip A2. Ar fi bine dacă ar veni cele 14 maşini, pentru că ar fi distribuite în locurile în care este neapărată nevoie. Până atunci ne descurcăm şi cu acestea pe care le avem şi trebuie să facem faţă numeroaselor urgenţe“.

Nimeni nu este interesat de fierul vechi

Lipsa banilor a făcut ca „elefanţii“ să rămână tot în curtea ambulanţei. În maşinile vechi şi ruginite şi-au făcut culcuş câinii comunitari. Sunt peste 30 de maşini vechi, de care nimeni nu s-a arătat interesat.
Nicolae Şerban a încercat de-a lungul vremii să le dea gratuit unor unităţi şi instituţii care să folosească unele piese. Nimeni nu s-a arătat interesat de fier vechi. Următoarea soluţie a fost organizarea mai multor licitaţii, în speranţa că Ambulanţa va reuşi să scape de fierul vechi, însă nici de această dată nimeni nu a fost interesat, chiar dacă preţul de pornire a fost scăzut. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Gorj, Nicolae Şerban, maşinile vechi care au fost scoase la vânzare ajunseseră la ultima licitaţie să fie vândute la un preţ de nimic, însă nici aşa firmele din Gorj nu au fost interesate. „Cu banii pe care i-am fi obţinut în urma licitaţiilor, am fi reparat sediul Ambulanţei, că ne plouă prin acoperiş“, a precizat Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS