12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlimentare cu apă şi renovarea şcolilor la Piatra-Olt

Alimentare cu apă şi renovarea şcolilor la Piatra-Olt

OLT. Locuitorii din Piatra-Olt (zona rurală) vor avea apă la robinet spre sfârşitul lunii septembrie, susţine primarul Tudor Udrescu. Sistemul de alimentare cu apă din zona urbană a fost extins şi în satele Piatra-Sat, Criva, Enoşeşti. Pusă în funcţiune la 1 ianuarie 2006, reţeaua de alimentare cu apă din zona urbană a fost extinsă. Proiectul de extindere a fost demarat în acelaşi an. „În luna iulie a anului trecut am demarat lucrarea de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi în cele trei sate, iar pe 20 septembrie ea va fi dată în folosinţă. Va beneficia de reţeaua de alimentare inclusiv cartierul de romi din Piatra-Sat“, a spus primarul.
Investiţia costă trei milioane de lei şi se întinde pe 24 de kilometri şi vor beneficia de ea 3.800 de locuitori. Lucrările sunt avansate, iar în curând localnicii vor avea apă curentă. Reţeaua este alimentată de patru puţuri cu o adâncime de 150 metri, două pentru zona urbană şi tot atâtea pentru cea rurală. „Cel mai mult au durat întocmirea proiectului şi efectuarea studiilor, pentru că executarea lucrării propriu-zise a fost începută în august. Stadiul lucrării este avansat pentru că muncitorii lucrează zi şi noapte“, a mai spus Udrescu.
Banii necesari pentru această investiţie vin prin guvern şi au fost accesaţi prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii din Spaţiul Rural. Pentru investiţie au fost alocate mai multe tranşe, iar în prezent va fi transmisă la guvern o situaţie a stadiului lucrări pentru alocarea altor sume.
Şcolile din Piatra au fost supuse unor lucrări de renovare. Primăria are la dispoziţie 250.000 de lei, bani puşi la dispoziţie prin programul guvernamental. Primăria contribuie şi ea la aceste lucrări cu fonduri proprii. A fost schimbată tocăria de la şcolile din zona urbană, iar acum se repară instalaţiile sanitare. La Şcoala Generală din Piatra-Sat, se realizează în prezent lucrări care constau în înlocuirea tocăriei şi reabilitarea clădirii printr-o izolaţie termică. Investiţia valorează aproximativ 20.000 de lei, bani pe care primăria i-a alocat din fonduri proprii.
De curând a fost renovat şi stadionul din Piatra-Olt. „Stadionul a fost modernizat. A fost montată o tribună nouă cu 207 scaune“, a mai spus Tudor Udrescu.
Nemulţumirea cea mai mare a primarului este legată de un drum comunal, care trebuia să facă legătura între Piatra-Olt şi Bistriţa. „Oamenii din acea zonă au mari probleme pentru că drumul devine impracticabil cum dă puţină ploaie, iar iarna este un dezastru“, a adăugat el.
Între cele două localităţi trebuia realizat un drum de peste şase kilometri. S-a construit deja o porţiune din el (1,5 kilometri), în luna mai anul acesta, însă nici până în prezent lucrarea nu a fost decontată, susţine primarul. Porţiunea de drum care a fost finalizată costă aproximativ 500.000 de lei. Chiar dacă în realizarea acestui proiect există unele impedimente, edilul speră să rezolve problema, pentru că oamenii au nevoie ca aceast drum să poată fi practicabil indiferent de anotimp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS