12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal91,45% promovabilitate la bac

91,45% promovabilitate la bac

VÂLCEA. Rezultatele privind promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2007, sesiunea august – septembrie, înainte de contestaţii, sunt satisfăcătoare.
Promovabilitatea a fost de peste 91,45%. Pentru examenul de toamnă s-au înscris 332 de candidaţi, dintre care 304 au fost prezenţi. Din cei prezenţi în sala de examen, 278 au fost admişi, restul de 26 fiind respinşi. Ca şi în prima sesiune a bacalaureatului, nici de data aceasta nici un candidat nu a reuşit să promoveze cu media 10. Dintre cei 278 de promovaţi, 20 au obţinut nota cinci, şase au obţinut note între 5 şi 5,99, 121 au medii între 6 şi 6,99, 128 între 7 şi 7,99 şi 29 au reuşit să obţină medii între 8 şi 8.99.
„Este un rezultat normal ţinând cont de faptul că aceia care s-au prezentat la această sesiune provin din cei care nu au promovat în anii anteriori şi din cei care au reuşit să treacă de corigenţele de anul acesta. Subiectele au fost accesibile tuturor candidaţilor, dar rămâne de adăugat că trebuie să se acorde mai multă importanţă în pregătire, ţinând cont că acest examen este al maturităţii. Este un apel către toţi elevii, în mod deosebit către cei de clasele a XII-a, să trateze cu seriozitate examenul de bacalaureat pentru că toate carenţele din pregătire vor fi taxate“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţiile în aceeaşi zi, până la ora 20.00, iar acestea au fost rezolvate sâmbătă şi duminică, iar astăzi se afişează rezultatele definitive. Candidaţii care au fost respinşi şi în cea de-a doua sesiune vor avea altă şansă la anul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS