12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal125 de contestaţii la bac

125 de contestaţii la bac

OLT. Sesiunea a II-a a Bacalaureatului 2007 s-a încheiat cu rezultate mai slabe decât sesiunea din vară. Între timp, candidaţii nemulţumiţi de notele primite au depus şi contestaţii în centrele de examen, comisia judeţeană de contestaţii (o notă primită de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a dat posbilitatea ISJ să hotărască înfiinţarea unei comisii la nivel judeţean, astfel că lucrările nu au mai fost transportate în alt judeţ, cum s-a procedat la sesiunea din vară) centralizând 125 de solicitări. Cele mai multe s-au înregistrat la matematică, 53 la număr, urmate de cele la limba şi literatura română, 35. Dintre cele depuse, mai puţin de jumătate au adus în urma reevaluării note mai mari, după cum a declarat preşedintele comisiei de contestaţii, inspectorul şcolar Nicuşor Dumitru. În 16 cazuri nota a trecut de 5 în urma reevaluării, însă au fost şi o serie de solicitări care nu-şi aveau rostul, în opinia preşedintelui comisiei. „Am avut şi contestaţii la notele de 1 şi ceva, or era clar că situaţia nu se putea schimba cu mult“, a spus Nicuşor Dumitru.
Astăzi, rezultatele în urma reevaluării vor fi transmise în centre, unde se vor reface mediile candidaţilor şi se va recalcula şi procentul de promovabilitate. Înaintea contestaţiilor, promovabilitatea era de 64,73%, faţă de 71% în aceeaşi fază a examenului din vară, în această sesiune promovând 793 de elevi din 1.121 prezenţi.
S-au înregistrat două medii între 9 şi 9,99, 53 între 8 – 8,99, 301 între 7 – 7,99 şi 437 între 6 şi 6,99. Proba de limbă străină oral a adus cei mai mulţi promovaţi, în timp ce la matematică, geografie şi istorie, adică proba D, promovabilitatea a fost de 65,60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS