22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCeasul - bijuteria domnilor

Ceasul – bijuteria domnilor

Ceasurile sunt bijuteria cel mai des întâlnită la bărbaţi. În zilele noastre, când timpul este unul dintre principalii duşmani, ceasul este un accesoriu esenţial, el ajutându-ne să ne planificăm activităţile, fie ele profesionale, sociale sau personale.

Tot mai mulţi domni acordă o importanţă deosebită alegerii ceasului, fiind conştienţi poate de faptul că acesta îi caracterizează într-o măsură foarte mare, spunând multe despre gustul, stilul şi modul lor de a fi. Pentru cumpărarea unui ceas, bărbaţii apelează adesea la magazinele de bijuterii. Fie că au culori aurii sau argintii, curele din cea mai fină piele sau din imitaţii de piele de şarpe ori crocodil, ceasurile sunt bijuteria preferată a bărbaţilor „duri“ sau a oamenilor de afaceri. Pe de altă parte, în ultima perioadă sunt din ce în ce mai la modă ceasurile sport. Majoritatea bărbaţilor posedă un singur ceas, care corespunde ansamblului activităţilor lor.

Piaţa dedicată ceasurilor pentru bărbaţi este extrem de bogată şi propune o diversitate de modele şi colecţii. Numeroase firme, dintre cele mai cunoscute, precum Swatch, dispun de o gamă largă de produse, care nu au alt scop decât să corespundă exigenţelor reprezentanţilor sexului tare atunci când vine vorba de alegerea ceasului şi, de ce nu, să le stârnească dorinţa de a poseda mai mult decât un ceas. Una dintre ideile ce se încearcă să fie inoculate în mentalitatea domnilor este că orologiul face parte din imaginea pe care o proiectează în jur şi că aceasta trebuie să fie în perfectă concordanţă cu locul în care se află.

 

Bărbaţii asortează ceasul cu ţinuta

 

Acum câţiva ani nu se vorbea despre această tendinţă. Acest fenomen este din ce în ce mai frecvent în prezent, bărbaţii devenind la fel de conştienţi ca şi doamnele de necesitatea de a asorta un accesoriu cu restul ţinutei. „Bărbaţii se îngrijesc din ce în ce mai mult de imaginea lor şi de detaliile care o compun“, a precizat un reprezentant al companiei Swatch. Ceasurile bărbăteşti sunt în general mari şi confecţionate dintr-o multitudine de materiale, pornind de la banalul plastic şi ajungând până la materiale din ce în ce mai sofisticate. Pentru sportivi, la mare căutare sunt ceasurile din plastic sau cele care au brăţara realizată din material textil. Pentru oamenii de afaceri, magazinele propun ceasuri cu brăţări din piele sau realizate în întregime din metal, de cele mai multe ori din oţel inoxidabil. Există şi categoria aşa-ziselor „ceasuri de lux“, la îndemâna celor care, pe lângă dorinţa de a fi în pas cu moda, mai deţin şi un cont substanţial în bancă. Realizate din aur sau platină, având încrustate pietre preţioase şi dispunând de cele mai avansate tehnologii, preţul acestora poate depăşi câteva sute de mii de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS