21.8 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReţea de traficanţi de droguri, desfiinţată de poliţişti

Reţea de traficanţi de droguri, desfiinţată de poliţişti

O reţea de traficanţi de droguri care acţionau în Gorj şi Argeş a fost anihilată de poliţiştii şi procurorii din cele două judeţe, şase tineri fiind trimişi în judecată pentru trafic de droguri şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Poliţiştii şi procurorii gorjeni şi argeşeni au anihilat o grupare de traficanţi de droguri şi au confiscat peste patru kilograme de canabis. Membrii reţelei au fost prinşi în urma mai multor acţiuni ale anchetatorilor, derulate la începutul lunii august. Totul a pornit de la o spargere la care au participat unii dintre tinerii implicaţi în traficul de droguri. Poliţiştii de la Serviciul Siguranţă Publică au surprins în flagrant un grup de spărgători de magazine. Întrucât în timpul cercetărilor s-a descoperit că unii dintre cei reţinuţi de poliţie ar deţine droguri, ancheta a fost preluată de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate. În urma audierilor şi a probelor strânse, poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată au stabilit că Vania Adrian Antonof, de 21 de ani, şi Cristian Dumitru Perneş, de 19 ani, ambii din Rovinari, s-au deplasat la Piteşti pentru a procura droguri. Aici s-au întâlnit cu I.N., de 17 ani, de la care au luat 1,6 kilograme de canabis. Ulterior s-au întors la Rovinari, unde au încercat să comercializeze marfa.

Cu droguri la 15 ani

Poliţiştii gorjeni s-au deplasat la Rovinari, pentru a găsi drogurile, şi au reuşit să recupereze de la Vania Adrian Antonof 600 de grame de canabis, alte 490 de grame fiind descoperite la A.I., de 15 ani, prietena lui Antonof. Pentru identificarea grupării din Argeş, poliţiştii au organizat altă acţiune de prindere în flagrant, la care a participat şi o echipă de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. După supravegherea atentă a grupării, au fost prinşi într-o benzinărie din Piteşti minorii N.I. şi B.I.A., ambii de 17 ani. Cei doi tineri aveau în maşină asupra lor trei kilograme de canabis. Acesta fusese recoltat din comuna Stolnici, judeţul Argeş, unde planta fusese cultivată de un cetăţean german, arestat ulterior. Au mai fost arestaţi Cristian Dumitru Perneş, din Rovinari, B.I.A., din Piteşti, N.I., din comuna Stolnici, Ion Costin Ovidiu Petrescu şi Vania Adrian Antonof, ambii din Rovinari.

Venituri consistente

Potrivit lui Dumitru Manolea, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Perneş, Petrescu şi Antonof au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. De asemenea, Marius Nicolae Stan, din Rovinari, şi minorii B.I.A. şi N.I. sunt judecaţi în stare de arest preventiv. Întrucât avea numai 15 ani, prietena lui Antonof a fost scoasă de sub urmărirea penală. „Sunt judecaţi pentru trafic de droguri şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Câştigurile din comercializarea canabisului sunt fabuloase – asta e toată treaba. Au fost atraşi de câştigul rapid. Marius Constantin Stan l-a cunoscut pe unul dintre minorii din Argeş în localitatea gorjeană Vaideeni, unde au intrat în contact şi au pus pe picioare afacerea cu droguri. Au şi consumat. Cei prinşi în flagrant în benzinărie cereau 10.000 de euro pe droguri. La domiciliul unuia dintre traficanţi a fost descoperit, pe un computer, un filmuleţ făcut de ei, despre activităţile pe care le derulau. Foarte interesant este că şi calculatorul era furat. Acum riscă până la 15 ani de închisoare, pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată“, a precizat Dumitru Manolea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII