17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Biletele de tren se scumpesc cu 7%

CFR Călători a trimis o solicitare către Ministerul Transporturilor pentru majorarea tarifelor biletelor pentru transportul feroviar cu 7% începând cu 1 septembrie. Scumpirea va deveni operabilă după ce ministrul va emite un ordin în acest sens. Ultima scumpire a biletelor de tren datează din 1 iunie, preţul biletelor de tren fiind majorate cu 7,6%. CFR Călători va opera o nouă majorare şi începând cu 1 decembrie. Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători se vor aplica în continuare şi după majorare, respectiv reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.

Vodafone trece la tarife în euro

Vodafone România ieftineşte de astăzi tarifele pentru apelurile în străinătate. De la 1 octombrie, compania va face şi altă modificare, transformând tarifele din dolari în euro. Rata de conversie la schimbarea valorii abonamentelor şi tarifelor Vodafone este de 0,73421 euro pentru un dolar. Facturarea va avea ca bază de calcul noile tarife în euro ce vor fi transformate în lei la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii, anunţă compania. Conversia automată nu va fi aplicată pentru toate tarifele şi abonamentele Vodafone. Abonamentul Vodafone Standard, de patru dolari, devine de trei euro, tariful de şapte cenţi devine cinci eurocenţi, tariful de 15 cenţi pentru un SMS internaţional se transformă în 12 eurocenţi, iar tariful de 19 cenţi pentru MMS devine 14 eurocenţi.

Nazarbaiev şi-a demis ginerele

Preşedintele kazah Nursultan Nazarbaiev l-a demis luni pe ginerele său, Timur Kulibaiev, din funcţia de şef adjunct al grupului Samruk. Din acest grup de companii face parte şi KazMunaiGas, care a achiziţionat tot luni 75% din compania The Rompetrol Group, informează NewsIn. Anunţul demiterii a venit la o zi după ce Nazarbaiev l-a numit pe preşedintele Samruk, Sauat Minbaiev, în funcţia de ministru al energiei, în contextul unui conflict între stat şi operatorii occidentali ai câmpului petrolier Kaşagan. Kulibaiev a fost demis printr-un decret publicat ieri, care nu oferă nici o explicaţie pentru această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU