25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Cea mai scumpă carte din lume

Un om de afaceri britanic intenţionează să vândă o carte considerată cea mai scumpă din lume, informează site-ul ananova.com. Roger Shashoua oferă spre vânzare o ediţie de lux a cărţii scrise chiar de el, intitulată „Dancing With the Bear“ (Dansând cu ursul – n.r.), pentru care va cere trei milioane de lire sterline, copertele volumului fiind încrustate cu peste 600 de diamante. Shashoua spune că cititorii-ţintă sunt milionarii ruşi, pentru că în carte el povesteşte cum a reuşit să câştige 100 de milioane de lire în Rusia postsovietică. „În Rusia circulă atât de mult capital, încât mi s-a părut absolut logic să produc o carte destinată pieţei ruse. Eu sper ca persoana care va cumpăra cartea să o şi citească, nu să o folosească doar pe post de obiect decorativ“, a spus Roger Shashoua.

Un magnat rus a încercat să cumpere un bombardier B-52

Un magnat rus a încercat să cumpere un bombardier B-52 de la un grup de piloţi americani, informează Reuters. Întâmplarea s-a petrecut în timpul unui spectacol aviatic, când bărbatul, înconjurat de bodyguarzi, s-a apropiat de membrii delegaţiei americane şi le-a propus să le cumpere bombardierul. Unul dintre piloţi, rămas cu gura căscată la o asemenea propunere, i-a răspuns că avionul nu este de vânzare, iar dacă ar fi, ar costa cel puţin 500 de milioane de dolari. Martorii spun că excentricul magnat a răspuns că „nu ar fi nici o problemă, pentru că bombardierul este o maşinărie fantastică“. Cu toate acestea, avionul B-52 nu a fost vândut.

Şi-a tăiat degetul şi i l-a trimis premierului

Un japonez a fost arestat după ce şi-a tăiat degetul mic de la mână şi i l-a trimis primului-ministru al Japoniei, informează ananova.com. Yoshihiro Tanjo, de 54 de ani, liderul unei grupări de dreapta, s-a filmat în timp ce îşi tăia degetul şi i l-a trimis primului-ministru împreună cu DVD-ul cu înregistrarea video şi o scrisoare de protest. Tanjo îşi explica gestul declarându-se nemulţumit de felul în care s-a purtat premierul Shinzo Abe în timpul unei ceremonii oficiale. „M-am gândit că nu mă vor lua în seamă dacă trimit doar scrisoarea, aşa că am trimis şi degetul meu“, a declarat Yoshihiro Tanjo, care a fost arestat fiind acuzat că a încercat să aplice tactici de intimidare.

Rihanna, îndrăgostită de Marea Britanie

Rihanna spune că s-a îndrăgostit de Marea Britanie şi că îi place la nebunie să stea în Londra, informează site-ul boston.com. Cântăreaţa se află în prezent în Regatul Unit, unde va susţine o serie de concerte, şi spune că îi place Londra în mod deosebit pentru că aici a găsit cea mai bună mâncare indiană, dar şi pentru că are ocazia să-şi întâlnească fanii, despre care spune că sunt „loiali“. Deşi spune că iubeşte Marea Britanie, se pare că Rihanna nu ştie exact pe ce continent se află această ţară. „Este ca în Europa, numai că toată lumea vorbeşte engleză“, a gafat tânăra artistă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU