14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContestaţiile au schimbat ierarhia

Contestaţiile au schimbat ierarhia

Comisia de contestaţii de la examenul de suplinire a avut de rezolvat 12 solicitări depuse, rezultatele în urma reevaluării lucrărilor făcând fericiţi nouă candidaţi. Pentru cinci dintre cei care au primit note mai mari la recorectare fericirea este cu atât mai mare cu cât notele după reevaluare îi promovează în rândul suplinitorilor cu rezultate peste 5 la testul scris din 16 august (din 306 candidaţi prezenţi la test, patru au renunţat la examen după prezentarea subiectelor, un candidat a fost eliminat, iar 38 de candidaţi obţinuseră note sub 5, cinci dintre aceştia depăşind acest prag în urma contestaţiilor). Alţi patru candidaţi, care obţinuseră şi la prima evaluare note peste 5, au beneficiat de mărirea notei, unii chiar cu un punct. Cert este că în urma rezolvării contestaţiilor s-a schimbat ierarhia, iar lupta pentru posturile/catedrele vacante/rezervate se va purta de pe noi poziţii.

Astăzi încep şedinţele publice

O dată examenele încheiate, încep şedinţele publice pentru repartizarea pe posturi a cadrelor didactice. Astăzi, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Grupului Şcolar Industrial Metalurgic Slatina, are loc şedinţa publică pentru repartizarea, în ordinea descrescătoare a notelor/mediilor obţinute la concursul naţional sau a punctajului obţinut prin aplicarea criteriilor şi punctajelor de evaluare a personalului didactic, pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate a cadrelor didactice care au solicitat detaşare la cerere. Au depus solicitări 12 candidaţi care vor fi departajaţi în funcţie de nota la concurs şi alţi 58 care vor fi departajaţi pe baza punctajului obţinut în urma analizării dosarului depus.
Mâine, tot la GSI Metalurgic, se organizează o nouă şedinţă publică, pentru soluţionarea cererilor de continuitate prin suplinire. S-au depus aproximativ 500 de solicitări, ordinea soluţionării acestora fiind următoarea: educatoare, învăţători; limba română, limbi moderne; matematică, informatică, chimie, fizică, biologie; istorie, geografie, discipline socio-umane; posturi din centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică; logopedie, posturi/catedre din învăţământul special; educaţie fizică, catedre din cluburi sportive şcolare; religie; educaţie muzicală, educaţie plastică/vizuală; posturi din palate şi cluburi ale elevilor; educaţie tehnologică, discipline tehnice. Prezenţa solicitanţilor nu este obligatorie, rezultatul cererii lor putând fi aflat accesând site-ul www.portal.edu.ro/titularizare.

Suplinitorii pot desemna alte persoane să le reprezinte interesele

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a stabilit şi graficul desfăşurării şedinţelor publice pentru repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5.00 la concursurile naţionale din anii 2007, 2006, 2005 sau la concursul cu probe scrise organizat pe 16 august (concursul de suplinire). Locul de desfăşurare rămâne acelaşi, perioada fiind 29 august – 3 septembrie. Candidaţii pentru un post de suplinitor pot desemna, prin procură notarială în original, împuterniciţi care să le apere interesele. În cazul în care nici candidatul, nici împuternicitul nu se prezintă, cererea nu poate fi soluţionată.
Şedinţele publice sunt programate astfel: miercuri, 29 august – educatoare, învăţători; joi, 30 august – limba română, limbi moderne; vineri, 31 august – matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, discipline socio-umane; luni, 3 septembrie – posturi din cabinete de asistenţă psihopedagogică, logopedie, posturi/catedre din învăţământul special; educaţie fizică, catedre din cluburi sportive şcolare, religie, educaţie muzicală, educaţie plastică/vizuală, posturi din palate şi cluburi ale elevilor, educaţie tehnologică, discipline tehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS