17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConferinţă internaţională la UCB

Conferinţă internaţională la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu va organiza o conferinţă internaţională în domeniul ştiinţelor politice, la care şi-au anunţat participarea profesori din instituţii de învăţământ superior prestigioase.

Universităţi de prestigiu din lume îşi vor trimite la Târgu Jiu reprezentanţi, pentru a participa la conferinţa internaţională „Democraţie, Liberalism, Pragmatism“, organizată de Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Programată să se desfăşoare în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, conferinţa internaţională va fi găzduită de Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale. Pe lângă tema generală „Democraţie, Liberalism, Pragmatism“, în cadrul evenimentului va mai exista o secţiune dedicată lingvisticii, unde vor fi abordate teme ce vor încerca să atingă un spectru cât mai larg de probleme specifice domeniului. Până în prezent au fost invitaţi să participe şi şi-au confirmat prezenţa la Târgu Jiu peste 30 de profesori din străinătate.

Participanţi din SUA

Unii dintre invitaţi sunt mari nume în domeniile pe care le reprezintă: filosofie, ştiinţe politice sau sociologie, respectiv: Michel Weber (Louvain), Peter Hare (SUNY), Ed McClennen (Universitatea Syracuse), Adrian Paul Iliescu (Universitatea Bucureşti), Krystyna Wilkoszewska (preşedinta Asociaţiei de Estetică din Polonia), Jim Swindler (State University of Illinois), şi alţii. Cei 33 de participanţi înscrişi la lucrările conferinţei beneficiază de o sponsorizare din partea universităţii, în ceea ce priveşte taxa de înscriere, precum şi taxele de cazare şi masă. În prezent, s-au epuizat locurile sponsorizate de universitate, fiind aşteptate însă în continuare înscrieri. Pentru participanţii români, există o reducere la taxa de înscriere, aceasta fiind doar de 20 de euro de persoană. Detalii despre conferinţa internaţională  „Democraţie, Liberalism, Pragmatism“ pot fi obţinute accesând site-ul www.utgjiu.ro/flss.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS