15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria comunei Arcani, la un pas de faliment

Primăria comunei Arcani, la un pas de faliment

Primăria comunei Arcani, din judeţul Gorj, a ajuns la fundul sacului, fiind la un pas de a intra în faliment. Angajaţii primăriei riscă să nu-şi mai primească salariie luna viitoare, din cauza lipsei banilor. Primarul localităţii, Daniel Drumen, aşteaptă salvarea printr-o rectificare de buget, pentru a ieşi din criza financiară: „Pentru luna viitoare nu avem bani pentru plata salariilor angajaţilor şi nici pentru achitarea facturii la iluminatul public. Sperăm că vor primi fonduri în urma rectificării de buget. Am nevoie de cel puţin 300.000 de lei ca să putem trăi la limita decenţei“.

Primăria nu are bani să plătească nici sporurile salariale ale unor angajaţi, care au fost câştigate în instanţele de judecată: „O parte dintre angajaţi au câştigat în instanţele de judecată acordarea unor sporuri de vechime, dar nu avem bani să le plătim. Avem nevoie de 80.000 de lei ca să plătim aceste drepturi băneşti“.

 

Comună cu buget de un milion de lei

 

Potrivit conducerii primăriei, bugetul comunei Arcani este de numai un milion de lei noi, dintre care 740.000 reprezintă salariile cadrelor didactice şi ale angajaţilor primăriei, iar 100.000 de lei s-au alocat pentru efectuarea de reparaţii la unităţile de învăţământ. „Facem eforturi disperate ca să supravieţuim. Contribuabilii sunt foarte bun-platnici. Impozitele şi taxele locale sunt achitate 100%“, a spus primarul Daniel Drumen. Acesta speră să organizeze concursul organizat de Consiliul Judeţean Gorj pentru cea mai frumoasă şi curată comună din judeţ şi să câştige marele premiu, de 100.000 de lei noi, pentru a mai face în acest fel rost de bani pentru bugetul localităţii. „Consilierii locali au fost repartizaţi pe fiecare zonă a comunei, pentru a se ocupa de curăţenie. Sperăm să ne clasăm pe primele locuri“, a adăugat primarul Daniel Drumen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS