25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPermise false la frontieră

Permise false la frontieră

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit duminică dimineaţă doi fraţi care intenţionau să călătorească în Grecia cu autoturismele folosind permise de conducere falsificate.

Dumitru G., de 42 de ani, şi Mişu G., de 40 de ani, ambii din judeţul Gorj, s-au prezentat duminică dimineaţă, în jurul orei 3.30, pentru a ieşi din România, cu destinaţia Grecia, prin punctul de trecere a frontierei Calafat. La controlul de frontieră, gorjenii au prezentat documentele de înmatriculare ale autovehiculelor şi permisele de conducere. La examinarea actelor, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere eliberat de autorităţile elene pe numele lui Dumitru G. ar putea fi fals, hârtia din care era făcut fiind de calitate inferioară. De asemenea, înscrisurile de pe permis erau diferite de cele autentice. Suspiciuni au apărut şi în lgătură cu permisul emis de autorităţile române pe numele lui Mişu G., acesta fiind mai gros decât unul original şi înscrisurile, de asemenea, diferite de cele autentice.

Permise „obţinute“ în Grecia

Poliţiştii de frontieră i-au verificat pe cei doi bărbaţi în baza de date şi au stabilit că aceştia nu posedă permis de conducere valabil eliberat de autorităţile române, constatându-se că permisele deţinute sunt false. „Cei în cauză au declarat că au obţinut permisele respective în Grecia, de la două persoane, în schimbul unor sume de 750 de euro pentru cel grecesc, respectiv 1.000 de euro pentru cel românesc“, a declarat inspector Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj. Pe numele celor doi gorjeni au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. De asemenea, călătoria acestora a fost întreruptă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Acte false

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români au descoperit aproximativ 350 de documente false. Conform unui comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră, cea mai folosită metodă de falsificare a cărţilor de identitate o reprezintă falsul total – 143 de cazuri, fiind urmată de substituirea de persoană – 49 de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS