16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPLD face propuneri antifraudă la europarlamentare

PLD face propuneri antifraudă la europarlamentare

Liberal-democraţii vor elabora un set de propuneri menite să prevină eventualele fraude care ar putea fi făcute la alegerile pentru Parlamentul European de la sfârşitul acestui an. Deputatul peledist de Dolj, Horaţiu Buzatu, a declarat ieri că PLD va propune ca în secţiile de votare să nu fie delegaţi numai din partea partidelor parlamentare, cum este prevăzut în prezent, ci şi delegaţi ai partidelor nereprezentate în parlament, dar care participă în alegeri.

„Cu un guvern PNL-PSD, fraudele electorale rămân foarte posibile şi toate partidele politice ar trebui să aibă atenţia maximă“, a spus Buzatu. Preşedintele PLD Dolj e de părere că şi la discuţiile pentru stabilirea datei euroalegerilor ar fi trebuit invitate aceste partide, arătând că premierul Călin Popescu Tăriceanu a manifestat o „atitudine de ciocoi, de boier făcut la cursurile fără frecvenţă“. Şi problema datei alegerilor este considerată sensibilă de peledist, acesta susţinând că nu există justificare pentru întârzierea alegerilor după luna octombrie, dat fiind faptul că procedurile de organizare a scrutinului au fost demarate şi sunt în stadiu avansat.

Tot ieri, Horaţiu Buzatu a prezentat lista candidaţilor pe care PLD îi aruncă în lupta pentru obţinerea unui fotoliu în Parlamentul European şi a declarat că primele şase locuri din listă sunt considerate eligibile şi semieligibile de conducerea partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU