5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCorpul de control al premierului, în verificări la universitate

Corpul de control al premierului, în verificări la universitate

Corpul de control al premierului Călin Popescu Tăriceanu a sosit la Târgu Jiu pentru a verifica Universitatea „Constantin Brâncuşi“.

GORJ. O echipă a corpului de Control al premierului Călin Popescu Tăriceanu a sosit la Târgu Jiu pentru a demara verificări la Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Şeful Departamentului de Control al Guvernului, Emanoil Neguţ, coordonează personal acţiunea de verificare, echipa sosită de la Bucureşti fiind cazată la Hotelul Anna. Surse din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ au precizat că echipa de control a venit la Târgu Jiu ca urmare a unei solicitări din cadrul instituţiei. Cele mai multe indicii îl dau pe Dan Ilie Morega ca autor al solicitării, mai ales că acesta este prieten cu Emanoil Neguţ, prezent de Sfântul Ilie la Târgu Jiu, la onomastica liderului PNL Gorj. Corpul de control al premierului Călin Popescu Tăriceanu vine la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ pe fondul unui conflict existent între rectorul Adrian Gorun şi Dan Ilie Morega, profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice.

S-au reclamat reciproc

Scandalul între Adrian Gorun şi Dan Ilie Morega a culminat cu anularea titlului de doctor habilitat obţinut de liderul PNL la Universitatea Liberă Internaţională Moldova. O comisie din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MEdCT), din care a făcut parte şi Adrian Gorun, secretarul general al MEdCT, a decis că Dan Ilie Morega a obţinut ilegal titlul de doctor. Mai mult decât atât, o comisie internă de verificare din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ a stabilit că titlul de doctor în economie obţinut de Morega la Academia de Cadre ale PCR „Ştefan Gheorghiu“ este incompatibil cu titlul cursului predat de profesorul lider de partid, respectiv management. De altfel, rectorul Adrian Gorun a făcut public faptul că Senatul Univeristăţii va lua în calcul chiar excluderea lui Dan Ilie Morega de la catedră. La rândul său, Morega a afirmat că dacă va fi dat afară de la facultate îl va acţiona în instanţă pe rector şi îi va cere vila drept despăgubiri. Ambele cadre didactice s-au reclamat reciproc la organele de anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS