17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBombe descoperite la Giubega

Bombe descoperite la Giubega

Pompierii doljeni au detonat ieri trei bombe descoperite luni de câţiva muncitori în comuna doljeană Giubega. Conform pompierilor, proiectilele au fost găsite întâmplător, în urma săpăturilor pentru introducerea reţelei de apă în această localitate. „Proiectilele au fost observate de muncitorii care săpau un şanţ pentru aducerea apei în comuna Giubega. Aceştia au anunţat imediat pompierii, care au intervenit şi le-au ridicat“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.

După izolarea zonei şi luarea măsurilor de securitate, s-a trecut la cercetarea terenului, fiind identificate trei bombe explozive de aviaţie, care provin din al doilea război mondial. Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Dolj a ridicat, transportat şi depozitat cele trei proiectile în Poligonul Făcăi. Acestea au fost detonate ieri, în jurul orei 12.00, împreună cu alte elemente de muniţie descoperite anterior.

De la începutul anului, au avut loc trei detonări controlate în Poligonul Făcăi, fiind distruse aproximativ 450 de kilograme de muniţie, toate din al doilea război mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS