10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboiul interlopilor

Războiul interlopilor

Conflictul între cele două bande ale lumii interlope craiovene – este vorba despre Gigioc şi Roşianu pe de o parte şi de Enriko Constantinescu de cealaltă parte – pare să fi reizbucnit ieri. La început s-a limitat la bătăi între rivali, dar a degenerat în răfuieli de tip mafiot cu oameni împuşcaţi în plină stradă sau din maşini care demarau în trombă.

Totul pare să fi început de la faptul că Dumitru Daniel Ogun ar fi fost agresat cu două zile în urmă, pe o terasă din Craiova, de oamenii lui Gigioc. Ogun s-a dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova să-şi ia certificat medico-legal pentru rana suferită la picior, însă acolo a dat de cei care l-au bătut.

Agresaţi sau agresori?

În jurul orei 12.00, poliţia a fost sesizată prin 112 de un medic de la IML Craiova că în sala de aşteptare a instituţiei a izbucnit un scandal. O echipă de la Secţia 4 Poliţie Craiova s-a deplasat imediat la faţa locului, stabilind că trei tineri din gaşca lui Gigioc şi Roşianu l-au agresat pe Dumitru Daniel Ogun, de 22 de ani, din Craiova, şi pe cei doi însoţitori ai acestuia – Marius Tricu (fratele lui Ogun, dar care şi-a schimbat numele) şi Costea Dascălu. Ogun, Tricu şi Dascălu sunt consideraţi de poliţişti drept membri ai bandei lui Enriko Constantinescu. Cele trei victime prezentau leziuni (vânătăi) la nivelul feţei. Toţi trei au susţinut în faţa poliţiştilor că aceia care i-au bătut au tras şi două focuri de armă, fără să-i nimerească. Tuburile cartuşelor indicau faptul că s-au tras două focuri cu arme de genul celor cu bile de cauciuc, dar modificate pentru a folosi gloanţe artizanale metalice.

Următorul episod al răfuielii s-a derulat în curtea sau în apropierea IML Craiova, unde membrii celor două bande au avut o nouă ciocnire, soldată de această dată cu împuşcarea lui Bogdan Hristea, de 29 de ani, din Craiova, care face parte din grupul lui Gigioc. Hristea s-a ales cu două plăgi împuşcate – una în urmăr şi alta în spate. A fost dus de prietenii lui la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale.

 

Împuşcături în plină stradă

 

În vecinătatea spitalului, în jurul orei 16.30, s-a desfăşurat episodul trei al răfuielii. Un anume Mitre, cunoscut de poliţişti drept apropiat al lui Gigioc şi Roşianu, s-a făcut că aruncă o piatră către o maşină în care se aflau câţiva indivizi din tabăra adversă. Un geam al maşinii a coborât, iar din interior un individ a scos un pistol şi a tras. Maşina a demarat apoi în trombă. Mitre s-a ales, spre norocul lui, doar cu o plagă împuşcată superficială la picior, dar a depus plângere împotriva agresorilor la Secţia 2 Poliţie Craiova.

Ieri după-amiază, starea lui Hristea s-a agravat, impunându-se transportarea lui cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală. Poliţiştii au început ancheta în acest caz, încercând să descâlcească iţele unui război între bande în care victimele evită să vorbească. „În colaborare cu jandarmii, am întărit măsurile de pază şi ordine, cunoscând faptul că aceste două grupuri sunt în fierbere“, a declarat comisarul-şef Ion Constantin, şeful Poliţiei Municipiului Craiova.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, vătămare corporală şi ultraj contra bunelor moravuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

98 COMENTARII