19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInvazie de olteni la Megastar

Invazie de olteni la Megastar

Sute de olteni au luat vineri cu asalt Teatrul Liric „Elena Teodorini“, venind în întâmpinarea caravanei Megastar, care a poposit pentru o zi în Craiova.

Îngrămădeală vineri, în foaierul Teatrului Liric „Elena Teodorini“. De pe afişele postate la intrarea în instituţie şi chiar în foaier, Cătălin, câştigătorul primei ediţii Megastar, te întâmpina cu un zâmbet încrezător. Deasupra, cu litere mari, un mesaj: „Cătălin a reuşit. Încearcă şi tu“. Mânaţi probabil de aceeaşi dorinţă de a câştiga, de a-şi face un nume în lumea muzicii autohtone, un număr impresionant de tineri au venit să convingă un juriu destul de greu de influenţat, format din Virgil Ianţu, Răzvan Mazilu, Aura Urziceanu, Adrian Despot.

 

Criticile piperate, ingredientele preselecţiei

 

Melodiile celor de la Holograf, ale lui Carmen Trandafir, Lucian Viziru, Adela Popescu, Eva Kiss, Monica Anghel, Andra, dar şi Elvis, Celine Dion au fost alese spre a încânta şi convinge un juriu care a surprins şi intimidat prin replicile uneori acide. Prima concurentă pe scenă. După numai câteva versuri se cere altă piesă. După câteva acorduri, alta şi apoi… alta. E clar. Nu reuşise să convingă. Îşi face intrarea altă tânără aspirantă la titlul de vedetă. Timid, glasul său de abia se face auzit. După prima piesă vine şi prima remarcă din partea lui Virgil Ianţu: „Te-ai plictisit afară de cânţi aşa?“. Nici un concurent care să merite. Îşi face intrarea pe scenă alt candidat la Megastar. După prezentările de rigoare, se aud din difuzoare acordurile melodiei lui Celine Dion „My heart will go on“. Interpretarea e întreruptă de intervenţia aceluiaşi membru al juriului: „Citeşti lista celor decedaţi?“. O dată cu ultimele versuri vine şi replica: „Dumnezeu să-i ierte“.

În cele din urmă, o tânără reuşeşte să atragă cât de cât admiraţia celor din juriu. Nu părăseşte însă scena fără a auzi şi ea o remarcă. „Încearcă să ne convingi. E singura ta şansă. Ţi-ai uitat pantalonii acasă? Te porţi ca şi cum ai venit în faţa noastră pe jumătate dezbrăcată“. I se mai cere să interpreteze un singur refren. A plăcut, dar nu cred să fi convins. Spectacolul continuă, pe scenă se perindă alţi tineri, mânaţi de acelaşi vis: să ajungă vedete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII