5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal între transportatorii din Petroşani

Scandal între transportatorii din Petroşani

Aproape 100 de şoferi de taxi au protestat ieri la Petroşani, în centrul oraşului, nemulţumiţi de o decizie a autorităţilor locale prin care li s-a desfiinţat staţia din centrul oraşului. Şoferii pretind că decizia a fost influenţată de transportatorii de maxi-taxi, interesaţi să aibă doar ei acces în staţia de autobuz.

Taximetriştii au fost înştiinţaţi de autorităţile locale că nu mai pot sta în staţie deoarece încalcă legea, pentru că sunt la mai puţin de 25 de metri de staţia de autobuz. Şoferii spun însă că au autorizaţii de staţionare emise de primărie, iar desfiinţarea staţiei de taxi este un favor adus celor care au relaţii în primărie. „Suntem circa 60 – 70 de taximetrişti, care nu avem altă sursă de venit. Cei de pe maxi-taxi sunt protejaţi de reprezentanţii Primăriei Petroşani şi de poliţie. Niciodată nu li se întâmplă nimic, nici măcar când sunt prinşi cu maşinile supraîncărcate“, spuneau oamenii revoltaţi. „Vor să ne scoată din staţie ilegal, pentru că au aranjamente cu primăria. Consilierul personal al primarului are firmă de maxi-taxi. Am avut aici cinci locuri de îmbarcare pentru taxi, dar ni le-au luat fără să ne dea alternativă. Cei de la maxi-taxi sunt pe mână cu autorităţile“, a mai afirmat şoferii.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a declarat că a trebuit să se desfiinţeze staţia de taxi, deoarece era amplasată la mai puţin de 25 de metri faţă de cea de autobuze şi maxi-taxi. Pentru a aplana conflictul, Ridzi a spus că a căzut de acord cu reprezentanţii taximetriştilor să le amenajeze în zona respectivă altă staţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS