22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvat de oamenii legii

Salvat de oamenii legii

O patrulă fluvială a poliţiei de frontieră din cadrul IJPF Mehedinţi a salvat de la înec un cetăţean sârb aflat într-o barcă, care, din cauza unor defecţiuni la motor, era în pericol să se scufunde lângă Insula Şimian.

Joi seară, în jurul orei 21.30, un echipaj fluvial al poliţiei de frontieră aparţinând SPF Turnu Severin a observat pe direcţia Insulei Şimian o ambarcaţiune pescărească, sub pavilion sârbesc, în apele naţionale ale României.

„La controlul ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au constatat că ambarcaţiunea aparţinând cetăţeanului sârb C. Antonije, de 42 de ani, din localitatea Vajuga – Serbia, din cauza unor defecţiuni la motor, era în pericol să se scufunde. Ambarcaţiunea plină cu apă şi fără vâsle a fost purtată de Dunăre peste linia de frontieră, intrând în apele naţionale ale României. Pentru a evita scufundarea, ambarcaţiunea a fost remorcată şi adusă în portul Drobeta Turnu Severin“, a declarat comisar-şef Valeriu Pera de la IJPF Mehedinţi.

La verificarea ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au găsit două unelte de pescuit şi un motor de barcă, marca Tomos.

Având în vedere că evenimentul s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice, partea română a propus autorităţilor sârbe ca incidentul să fie rezolvat printr-un schimb de scrisori. Ieri, la ora 12.00, în cadrul unei întrevederi desfăşurate în portul Drobeta Turnu Severin, partea română l-a înapoiat pe C. Antonije împreună cu bunurile deţinute de acesta autorităţilor sârbe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS