6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLui Tănăsescu i s-a pus pata pe panificaţie

Lui Tănăsescu i s-a pus pata pe panificaţie

Comisarul-şef al Gărzii Financiare Olt, Damian Tănăsescu, anunţă zile negre pentru afaceriştii din domeniul panificaţiei. În două săptămâni, inspectorii au aplicat amenzi de aproximativ şase miliarde de lei vechi.

 

OLT. Şeful Gărzii Financiare Olt s-a pus cu amenzile pe afaceriştii din morărit şi panificaţie care au fost găsiţi cu nereguli la comercializarea produselor.

„Nu am de gând să mă opresc până când marfa din magazinele de panificaţie nu va avea provenienţă legală şi până când nu se va da bon fiscal pentru fiecare pâine sau produs vândute!“, este mesajul lui Damian Tănăsescu către oamenii de afaceri din domeniul morăritului şi panificaţiei.

Acesta a spus că până la sfârşitul acestei luni nu vor fi efectuate controale decât în două domenii economice în care evaziunea colcăie. Este vorba despre panificaţie şi comerţul cu produse supuse accizării, adică tutun şi băuturi alcoolice. „Este adevărat că, la cât de puţini suntem, celelalte domenii nu vor fi la fel de monitorizate. Dar, aşa cum stau lucrurile acum, nu se mai poate…“, a afirmat şeful GF Olt.

 

Amenzi de 475.500 de lei

 

Comisarii financiari au verificat săptămâna trecută, în paralel cu echipele mixte ale DSVSA şi ITM, din care nu au vrut să facă parte, 76 de producători şi comercianţi în domeniul cerealelor, morăritului şi panificaţiei. „Nici una dintre societăţi nu a fost găsită în regulă în ceea ce priveşte legalitatea provenienţei mărfurilor. Au fost aplicate 81 de amenzi în sumă de 457.500 de lei“, a declarat Damian Tănăsescu.

Controalele nu s-au lăsat doar cu amenzi, ci şi cu marfă şi bani confiscaţi. Au fost ridicate produse de panificaţie în sumă de 1.537,40 lei, dar şi suma de 209,30 lei. Atât pentru produse, cât şi pentru bani, patronii în cauză nu au putut prezenta nici un document legal pentru a demonstra provenienţa licită.

50.000 de lei amendă pentru contrabandă cu alcool

 

Un agent economic din Şerbăneşti a luat amendă de 50.000 de lei pentru că a fost prins vânzând alcool de contrabandă. A fost confiscată cantitatea de 500 de litri de băuturi spirtoase, ambalate în recipiente fără marcaj fiscal, comerciantului fiindu-i interzisă activitatea cu produse supuse accizării timp de o lună. Tot săptămâna trecută, Garda a mai sancţionat trei comercianţi, unul cu amendă de 1.200 de lei şi doi cu avertismente, pentru nereguli la vânzarea ţigărilor. Au fost confiscate 127 de pachete de ţigări fără marcaj fiscal, în valoare de 642 de lei.

„În 15 zile am aplicat amenzi în valoare de 765.800 de lei, din care 251.900 de lei au fost încasaţi operativ în timpul controalelor“, a spus Tănăsescu. Amenzile pot fi plătite în termen de 30 de zile. Dacă această perioadă este depăşită, contravenientul este executat silit, operaţiunea pornind de la blocarea conturilor până la sechestrarea şi scoaterea la licitaţie a bunurilor puse sub sechestru de fisc, pentru recuperarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS