16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFonduri pentru reabilitarea reabilitarea drumurilor judeţene

Fonduri pentru reabilitarea reabilitarea drumurilor judeţene

GORJ. Judeţul Gorj a primit 17 milioane de lei din partea guvernului pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene. Banii vor fi folosiţi de Consiliul Judeţean Gorj pentru efectuarea de lucrări de reparaţii, îmbrăcăminţi asfaltice uşoare, precum şi pentru asfaltarea de drumuri. „Lucrările de reparaţii şi de îmbrăcăminţi asfaltice uşoare vor fi efectuate de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, care este în subordinea consiliului judeţean, iar pentru lucrările mai mari de asfaltări de drumuri se vor organiza licitaţii, pentru a nu exista suspiciuni. Avem în derulare mai multe lucrări şi o parte din fondurile primite se vor aloca şi pentru continuarea acestora“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Instituţia a alocat, pentru anul acesta, patru milioane de lei pentru consolidarea drumurilor afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Tot pentru astfel de lucrări, Fondul Solidarităţii Sociale a alocat judeţului Gorj 1,8 milioane de lei, program finanţat de Uniunea Europeană. „Calitatea drumurilor din judeţul Gorj va creşte sensibil în urma lucrărilor care se vor executa“, a adăugat Ion Călinoiu.

Împrumut de 70 de milioane de lei pentru modernizarea unui drum

Consiliul Judeţean Gorj a reuşit să obţină un împrumut bancar în valoare de 70 de milioane de lei pentru modernizarea drumului judeţean Ţânţăreni – Târgu Cărbuneşti – Săcelu – Crasna, în lungime de aproximativ 70 de kilometri. Creditul a fost contractat de la BancPost, în urma organizării unei licitaţii, fiind luată în considerare cea mai avantajoasă ofertă de finanţare. Perioada de rambursare a împrumutului este de 20 de ani.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj, în prezent se lucrează la organizarea licitaţiei pentru stabilirea societăţilor care se vor ocupa de întocmirea proiectului tehnic şi de execuţia lucrărilor. Ion Călinoiu a precizat că lucrările de modernizare a drumului vor începe anul viitor şi se vor încheia în 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS