16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCartierul Vârtop, fără electricitate

Cartierul Vârtop, fără electricitate

OLT. Locuitorii din cartierul Vârtop din Corabia, judeţul Olt, nu au energie electrică de sâmbătă noaptea, când vijelia a avariat reţeaua electrică, rupând cabluri şi doborând stâlpi.
„Vijelia de sâmbătă a avariat 10-15 stâlpi. S-au rupt cablurile, au căzut stâlpii de lemn. Firele de medie tensiune s-au rupt şi stau pe boltă“, a declarat ieri Vergica Iliescu. Aceasta a afirmat că nu este prima oară când sunt probleme în cartierul Vârtop cu energia. În urmă cu trei săptămâni alt stâlp a căzut. „Nu vine nimeni să rezolve situaţia. Spun că primăria n-are bani“, a spus femeia nemulţumită.
Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt de la CEZ, a confirmat că energia este oprită, deoarece în cartierul Vârtop se realizează o lucrare de investiţii. „Marconf face o lucrare de investiţii pentru noi, pe care a câştigat-o prin licitaţie. Lucrarea trebuie finalizată în zece zile şi a fost începută cu acordul Primăriei Corabia în regim de urgenţă“, a declarat Ştefania Ispas. Reprezentanta CEZ a precizat că se înlocuiesc stâlpii din lemn cu unii de beton, conductorii neizolaţi cu unii izolaţi, se modernizează branşamentele prin instalarea de blocuri de măsurare şi protecţie, înlocuindu-se conductorii neizolaţi cu alţii izolaţi.
„Toate acestea se fac pe banii CEZ“, a precizat reprezentanta societăţii. Ea a afirmat că 40% dintre stâlpi au fost deja înlocuiţi şi că în această dimineaţă va fi schimbat şi transformatorul avariat de linie, urmând ca jumătate dintre cei 200 de locuitori ai cartierului să fie branşaţi astăzi.
Viceprimarul Anton Drăguinea a confirmat că primăria nu
i-a anunţat pe locuitorii cartierului că nu vor avea curent electric din cauza lucrărilor de modernizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS