13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Scandal pentru o groapă de gunoi

Scandal pentru o groapă de gunoi

Membrii unei familii, din Ciureşti – Corbu, judeţul Olt, au trăit luni seară clipe de coşmar, când aproape jumătate de sat s-a năpustit asupra lor pentru un petic de pământ, transformat de-a lungul timpului în cale de acces către izlaz.

OLT. Capul familiei, Constantin Bucura, de 69 de ani, a ajuns la spital adus de ambulanţă, unul dintre fiii săi a făcut din nou o criză, după ce, în urmă cu şapte ani, suferise o pareză, soţia celui agresat a fost şi ea bruscată, totul pentru că familia Bucura a solicitat Primăriei Icoana să-i vândă bucata de teren care a ajuns groapa de gunoi a satului şi drumul celor care fură din câmp şi din fostul parc petrolier. Primarul i-ar fi asigurat că solicitarea va fi aprobată, pentru că terenul respectiv nu a avut niciodată în acte destinaţia de drum, motiv pentru care oamenii s-au apucat să împrejmuiască zona şi să cureţe terenul. Atunci a început scandalul, pe care nu l-au putut aplana nici măcar poliţiştii sosiţi la faţa locului.
Curios este faptul că nemulţumiţi sunt cetăţenii din Corbu, deşi terenul cu pricina aparţine comunei Icoana. De altfel, nici astăzi, după aproape 30 de ani de când s-au stabilit acolo, membrilor familiei nu le este prea clar în ce comună locuiesc. „Plătim toate datoriile la Corbu, dar ne vin somaţii de plată de la Icoana. În schiţele de la prefectură noi la Corbu figurăm, iar terenul de lângă, pe care vrem să-l cumpărăm, e la Icoana. Aparţine de Icoana, dar îl folosesc toţi. E drumul hoţilor, asta este, şi locul în care îşi aduce oricine gunoiul.
Ne-am săturat de găinile lor moarte, aşa că am cerut la primărie, la Icoana, să-l cumpărăm, să scăpăm o dată. Primarul a spus că ni-l vinde bucuros, că scapă şi el de o grijă, aşa că aşteptam să se aprobe în consiliu. Ne-am apucat de gard, iar aseară (luni seară – n.r.) au venit peste noi să ne dărâme gardul. Coman Petre l-a lovit cu ce-a putut, a apucat o ulucă şi-a dat. Bărbatul meu s-a apărat cum a putut, a ridicat mâinile, dar tot l-a lovit, cred că i-a rupt vreo coastă, ceva. Acum ne-au spus de la spital că trebuie să plătească pentru fiecare zi un milion şapte sute de mii de lei. El are pensie opt milioane, dă la Casa de Asigurări, în timp ce amărâţii de la ajutor social iau adeverinţă de la primărie şi se duc în spital liniştiţi. E corect ce se întâmplă? Acum, să-l dăm în judecată pe agresor, de parcă eu aş avea bani să stau prin tribunal! Îl iau acasă şi-l ţin la pat, că nu pot să plătesc. Vine toamna, trebuie să-mi trimit fata la şcoală, e în clasa a XII-a. La poliţie în comună mă duc degeaba, pentru că sunt toţi pe mână. Unul dintre cei care l-au îmbrâncit e jandarm la Aluminiu, iar în timpul liber e bătăuş. Sunt rude prin alianţă cu şeful de post, n-avem ce să facem“, a povestit soţia lui Constantin.
Deşi cu teamă, copiii au reuşit să şi filmeze cu telefonul mobil cele întâmplate, să poată demonstra agresiunea. Nu ştiu însă cum vor reuşi să se descurce pentru plata spitalizării, pentru că nu sunt pregătiţi să-i acţioneze în judecată pe agresori.
De la poliţie nu s-a putut obţine nici o informaţie, agenţii din comună fiind, probabil, plecaţi în teren, iar la telefon n-a răspuns nimeni. Nici şefii din Primăria Corbu nu sunt de găsit în zilele de vară. La fel la Icoana, unde singura informaţie certă a fost că terenul pentru care s-au certat sătenii este în evidenţele comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS