12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNea Adam, la Mangalia de Sfânta Maria

Nea Adam, la Mangalia de Sfânta Maria

Cel mai cunoscut biciclist al Gorjului, nea Adam, a parcurs peste 600 de kilometri cu bicicleta pentru a putea participa şi anul acesta la Ziua Marinei de la Mangalia.

GORJ. A împlinit 70 de ani în luna februarie, anul acesta. Cea mai mare dragoste a vieţii sale este bicicleta. Pasionat de ciclism, nea Adam a parcurs aproximativ două milioane de kilometri. A văzut toate localităţile din România, dar şi oraşe din fostele ţări ale Uniunii Sovietice. „Am mers pe bicicletă în ţara asta în lung şi-n lat. În vârful munţilor nu am putut să urc, dar sunt mulţumit că am văzut atâtea. De copil merg cu bicicleta, dar nu am un nepot căruia să-i transmit dragostea mea“, a povestit bătrânul.

La mare de Ziua Marinei

Ca în fiecare an, nea Adam nu putea lipsi de la manifestările ocazionate de Ziua Marinei din 15 august. „O să fac peste 1.600 de kilometri dus-întors. Dar merită. Anul trecut nu am putut să merg la Mangalia, am avut ceva probleme. Anul acesta însă am făcut rost de bani de la o importantă fabrică din Târgu Jiu şi aşa am plecat. Nopţile le-am petrecut la hoteluri. Nu am avut probleme. Am trecut în revistă mai toate staţiunile de pe malul mării şi a fost foarte frumos. Lumea mă cunoaşte. Se miră toţi de steagurile mele, dar le şi plac“, a spus nea Adam. De fiecare dată, înaintea unei călătorii, se opreşte la Mănăstirea Lainici, unde călugării îi sfinţesc bicicleta şi tricolorul şi îi dau binecuvântarea. A plecat din Târgu Jiu, a trecut prin Craiova, Slatina, Piteşti, Bucureşti, apoi a ţinut drumul până la Constanţa. De Ziua Marinei va fi în localitatea Mangalia, să urmărească manifestările din acest oraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS