13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCioban ucis de colegul său, la Grojdibodu

Cioban ucis de colegul său, la Grojdibodu

Un cioban din Grojdibodu, judeţul Olt, a fost omorât cu sânge rece de un coleg de breaslă. Crima s-a petrecut vineri seară, în apropiere de stâna victimei.

OLT. Florea Burăţ, de 58 de ani, l-a lovit cu un ciomag şi o piatră pe colegul său, Aurel Andrei, de 64 de ani, din localitate, până ce l-a doborât la pământ. După bătaie, agresorul a ascuns ciomagul, a aruncat piatra şi şi-a văzut de drum ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Victima s-a ridicat, a mers câţiva metri spre casă, apoi s-a prăbuşit în drum şi a murit. Cadavrul a fost găsit de localnici, care au şi anunţat poliţia.  Anchetatorii au audiat mai mulţi martori, iar luni, după toate cercetările făcute, procurorul care instrumentează cazul, Eugen Iacobescu, l-a identificat pe criminal. Florea Burăţ şi-a recunoscut fapta. Luni a fost făcută reconstituirea crimei, iar agresorul a povestit cum a prodecat.

Criminalul era în conflict cu victima de peste 12 ani

Între Aurel Andrei şi Florea Burăţ existau conflicte de mai bine de 12 ani. La acea vreme, ei s-au certat pentru nişte oi. Florea Burăţ susţine că, în urmă cu şase ani, Aurel l-a bătut şi i-a fracturat o mână. Florea l-a iertat pentru că tatălui său i s-a făcut milă de agresor. Războiul dintre cei doi nu s-a încheiat. Ori de câte ori se întâlneau, bărbaţii se certau şi se ameninţau. Aşa s-a întâmplat şi vineri. Florea şi Aurel se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi şi-au adus aminte de vechiul conflict. Au început să se certe. Între timp, un localnic, Dorel Pascu, a trecut cu căruţa pe lângă ei. Acesta a spus că Florea i-a cerut o furcă pentru a-l omorî pe Aurel. Pascu a refuzat să-i dea furca şi a coborât din căruţă pentru a-i calma pe cei doi. Câteva ore mai târziu, Florea s-a întâlnit, din nou, cu Aurel. Altă ceartă, alte ameninţări. Cum se afla în stare avansată de ebrietate , Aurel nu s-a mai putut apăra de furia agresorului, iar după bătaia primită, el şi-a dat ultima suflare.

„El m-a ameninţat cu cuţitul“

Florea Burăţ recunoaşte că l-a bătut pe Aurel şi îi pare rău că scandalul s-a terminat aşa. Dar, spune el, Aurel a meritat, pentru că şi acesta, la rândul său, i-a creat destule necazuri. „El m-a ameninţat cu cuţitul. M-a alergat mai bine de 500 de metri ca să mă bată. Acum 12 ani mi-a furat oile. Am găsit mielul la el în casă şi nu recunoştea. În urmă cu şapte ani, mi-a rupt mâna. A intervenit tata, că altfel vedea el. Îmi pare rău că s-a terminat aşa“, a spus, în cele din urmă, Florea.
Tudorel Niţulescu, primarul din Grojdibodu, a spus că Florea este cunoscut în sat ca fiind un om rău care se enervează din orice şi începe să înjure. Edilul a mai spus că atât tatăl, cât şi bunicul lui Florea au făcut închisoare. „Criminalul e un tip violent. Se enervează foarte repede şi înjură pe toată lumea. A distrus culturi de viţă-de-vie şi de pepeni. A dus oile la păscut pe culturile oamenilor şi le-a distrus. I-a luat executorul şi câteva oi din cauza asta. Păcat că s-a ajuns la un asemenea deznodământ. Tatăl şi bunicul său au făcut şi ei închisoare“, a spus primarul.
Medicul legist a stabilit că Aurel Andrei a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii acute, ca urmare a unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi contuzii. Procurorul Iacobescu a mai spus că, în urma bătăii primite, victima s-a ales cu ruptură de plămâni, urechea spartă, iar pe corp prezenta mai multe urme de ciomag.            
Luni, principalul suspect a fost reţinut de poliţie şi este cercetat pentru omor calificat. Potrivit lui Eugen Iacobescu, dacă va fi găsit vinovat, Florea Burăţ va petrece între 15 şi 25 de ani în închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS