22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu a atacat baronii UDMR

Băsescu a atacat baronii UDMR

Preşedintele Traian Băsescu i-a atacat dur ieri pe liderii UDMR, pentru „comportamentul feudal“ al acestora în administraţia judeţelor Harghita şi Covasna şi pentru faptul că UDMR ar fi impus obligativitatea cunoaşterii limbii maghiare pentru funcţionari.

În cele două judeţe „nimic ce nu este UDMR nu are drept de supravieţuire, nici politic, nici ca salariat“, a explicat şeful statului. Băsescu a declarat că doreşte să comunice UDMR percepţia populaţiei în ceea ce priveşte liderii Uniunii. „Pe această cale le pot comunica liderilor maghiari că am întâlnit frecvent în abordarea oamenilor… câteva etichete pe care cetăţenii li le pun – corupţi, baroni, nedemocratici sau echivalentul PSD“.

„Ideile separatiste sunt doar în capul politicienilor“

Şeful statului a arătat că pericolul separării de România a acestei zone nu este real. „Românii şi maghiarii trăiesc foarte bine împreună în cele două judeţe. Ideile separatiste sunt doar în capul politicienilor, atât maghiari, cât şi români. Sărăcia îi afectează în mod egal şi pe unii, şi pe ceilalţi“, a explicat preşedintele. Traian Băsescu susţine că în cele două judeţe „există un potenţial turistic extraordinar, dar el nu este valorificat“ şi că „în puţine zone se munceşte aşa cum se munceşte în secuime. Acolo nu am văzut nici o palmă de pământ nelucrat“. „Aş vrea să-i atenţionez pe cei care cred că pot trăi la nesfârşit vânzând ideea autonomiei sau ideea naţionalismului deşănţat. Nu au nici o şansă să îi mai păcălească pe români, fie că sunt de etnie maghiară sau români, fie că sunt la Harghita şi Covasna, fie că sunt în restul ţării“, a concluzionat preşedintele Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU