11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgricultura din Mehedinţi, la pământ

Agricultura din Mehedinţi, la pământ

MEHEDINŢI. În urma ultimului bilanţ al Direcţiei pentru Agricultură s-a constatat că, din cauza secetei îndelungate din acest an, culturile de vară de pe 48.000 de hectare şi cele de toamnă de pe 74.000 de hectare au fost afectate între 70 şi 100%.
Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mehedinţi, Gheorghe Firu, a declarat că, deşi suprafaţa afectată este foarte mare, având de suferit aproape 50.000 de producători agricoli din judeţ, numai 35 vor primi despăgubiri pentru recoltele calamitate, deoarece restul nu şi-au asigurat culturile.
„Toţi cei care au manifestat dezinteres pentru asigurarea culturilor nu vor beneficia de despăgubiri de la bugetul statului pentru pagubele pricinuite de secetă, condiţie impusă de autorităţi pentru a le deconta cheltuielile efectuate cu înfiinţarea şi întreţinerea acestora“, a declarat Gheorghe Firu.
Judeţului Mehedinţi i s-au repartizat doar 1,8 milioane de lei, suprafaţa asigurată fiind de circa 4.500 de hectare din cele peste 120.000 ha cultivate în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS