23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal183 de firme publicate pe lista datornicilor

183 de firme publicate pe lista datornicilor

VÂLCEA. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vâlcea a actualizat pe site-ul Ministerului Economiei şi Comerţului lista societăţilor comerciale care înregistrau obligaţii restante faţă de bugetul de stat, cel al asigurărilor sociale de stat, al fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor de şomaj, precum şi cuantumul acestor obligaţii restante pe 30 iunie 2007 şi neachitate până la data publicării. Potrivit reprezentanţilor DGFP, la bugetul general consolidat au fost publicaţi 183 de contribuabili mijlocii şi mici care înregistrau pe 30 iunie 2007 restanţe de 20,5 milioane de lei. Defalcat, la bugetul de stat au fost publicate 171 de IMM-uri care aveau obligaţii restante de 14 milioane de lei. 162 dintre acestea se află în procedura de executare silită pentru recuperarea unor creanţe în valoare totală de 13,7 milioane de lei. Alte nouă firme au solicitat compensarea datoriilor pentru suma de 300.000 de lei.
Nici bugetul asigurărilor sociale de stat nu a rămas fără restanţieri. Pentru obligaţiile faţă de acest segment bugetar au fost publicaţi 144 de contribuabili care înregistrau restanţe de 5,5 milioane de lei – 137 de firme vâlcene se află în procedură de executare silită. La asigurările de sănătate s-au înregistrat în acest semestru 107 IMM-uri cu restanţe, dintre care numai şase au solicitat compensarea obligaţiilor pentru o sumă de 200.000 de lei. Restul firmelor au intrat în executare silită.
Experţii de la DGFP arată că la bugetul asigurărilor de şomaj sunt înregistrate cu restanţe 121 de firme, valoarea acestora ridicându-se la 200.000 de lei. „Analiza evoluţiei numărului de debitori vâlceni faţă de bugetul general consolidat conduce la concluzia că, faţă de trimestrul anterior, numărul datornicilor publicaţi pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor a scăzut de la 195 la 183, iar cuantumul obligaţiilor restante s-a redus de la peste 22 de milioane de lei la aproape 20,5 milioane – cu 9,6%“, se arată în analiza emisă de Finanţele Publice din Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS