19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLogan înfipt în copac

Logan înfipt în copac

Patru accidente de circulaţie au avut loc, în ultima săptămână, pe DE 79, la kilometrul 13+800, la ieşirea dintr-o curbă, între localităţile Podari şi Radovan. Ultimul s-a produs ieri, în jurul orei 12.20. Din fericire, acestea nu au fost soldate cu victime.

Vineri, Chiriţă M., de 37 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan dinspre Calafat către Craiova, la ieşirea dintr-o curbă a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit frontal de un copac de pe marginea drumului. Deşi impactul maşinii cu copacul a fost extrem de puternic, şoferiţa şi Popescu E., de 43 de ani, din Craiova, pasagerul din dreapta, au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Conform poliţiştilor de la Rutieră, cauza producerii accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Mii de morţi şi răniţi pe drumuri

Conform bilanţului pe primele şase luni ale Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), numărul accidentelor grave a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2007 au fost înregistrate 3.038 de accidente grave, faţă de 2.717 în 2006. Numărul persoanelor rănite grav a crescut de la 2.198 la 2.472, iar al persoanelor decedate, de la 975 la 1.024. Principalele cauze ale accidentelor grave din acest an au fost: indisciplina pietonilor, neacordarea priorităţii vehiculelor şi neacordarea priorităţii pietonilor. Şi la nivelul judeţului Dolj sunt înregistrate creşteri ale numărului de accidente şi victimelor acestora. Conform datelor furnizate de IPJ Dolj, de la începutul anului au fost înregistrate 82 de accidente grave, cu două mai multe decât în primele şase luni ale anului 2006. Numărul răniţilor grav a crescut de la 56 la 61, iar cel al morţilor, de la 37 la 40. Principalele cauze ale producerii accidentelor în judeţul Dolj sunt aceleaşi ca şi cele la nivel naţional.

„Permis pentru viaţă“

În contextul creşterii numărului accidentelor şi al victimelor acestora, IGPR a precizat că „se impune luarea unor măsuri urgente pentru educaţia rutieră a populaţiei, implementarea conceptului Infotrafic, precum şi dezvoltarea unui sistem integrat de acţiune pe drumurile naţionale şi europene pentru eficientizarea aplicării noilor prevederi legale“.
IPJ Dolj a răspuns prompt şi a lansat vineri campania de prevenire „Permis pentru viaţă“, campanie ce face parte din programul naţional „Stop accidentelor rutiere, viaţa are prioritate!“.
„Campania a debutat cu o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Aceasta va continua cu acţiuni pe tema consumului de alcool la volan şi a vitezei excesive“, a declarat subcomisarul Marius Stamin, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

Fluturaşi pentru pietoni

Poliţiştii de la Rutieră au pus accentul pe informarea pietonilor. Oamenii legii le-au înmânat acestora fluturaşi şi pliante ce conţin indicaţii pentru evitarea accidentelor rutiere. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII