11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cea mai scumpă maşină de jucărie

Compania de maşini Audi a prezentat cea mai scumpă maşină de jucărie din lume, o variantă în miniatură a unei maşini de curse. După cum informează tabloidul britanic The Sun, micul bolid, în valoare de 7.000 de lire sterline, este compus din 900 de piese, are caroseria din aluminiu, iar pielea din interior este cusută manual. Jucăria este o replică a bolidului Auto Union Type C, care a câştigat peste zece curse de viteză în anii ’30. Jucăria va fi construită în doar 999 de exemplare de comania HQ, din oraşul german Ingolstadt.

Locuitorii de pe Insula Givaer – cei mai fericiţi dintre pământeni

Cei mai fericiţi pământeni trăiesc pe o insulă din nordul Norvegiei. După cum informează revista germană Spiegel, pe Insula Givaer există „cinci vaci, un bou, şase viţei, 13 oi, un berbec, 30 de miei, 20 de găini şi 15 persoane“. Nu există nici maşini, nici magazine, nici măcar străzi. În ciuda acestor dificultăţi, oamenii de aici au fost declaraţi cei mai fericiţi locuitori de pe mapamond.

Salt de la 39.600 de metri

Paraşutistul francez Michel Fournier, de 62 de ani, va încerca să stabilească un nou record mondial de cădere liberă. După cum informează Tgcom.it, precedenta performanţă care poate fi considerată record, deşi nu a fost omologată, aparţine americanului Joseph Kittinger, care, în 1961, a efectuat un salt de 31 km. Evenimentul va avea loc în Saskatchewan, Canada, la sfârşitul acestei veri, francezul urmând să efectueze saltul de la o înălţime de 39.600 de metri. Temerarul sexagenar şi-a propus să depăşească viteza  sunetului de 1.234,8 metri/secundă, precum şi cele zece minute de zbor. Fournier se va folosi de un uriaş balon umplut cu heliu. El a mai încercat să doboare acest record în 2003, însă atunci balonul a explodat la puţin timp după decolare.

Matt Damon, pe urmele lui Clint Eastwood

Matt Damon îşi doreşte să calce pe urmele idolului său, Clint Eastwood, care a reuşit să aibă succes nu doar în cariera de actor, ci şi în cea de scenarist şi regizor. Damon, care şi-a creat o carieră actoricească solidă, a câştigat deja un premiu Oscar pentru scenariul peliculei „Good Will Hunting“, dar încă nu a trecut prin experienţa de a regiza un film. „Aş vrea să am o carieră ca a lui Clint Eastwood. El interpretează, scrie scenarii şi regizează aşa cum îşi doreşte. Îmi place viaţa de pe platourile de filmare şi îmi doresc din tot sufletul să devin regizor. Am studiat această meserie timp de zece ani şi cred că sunt capabil să o fac şi eu aşa cum trebuie“, a spus Matt Damon.

Toni Braxton, dată în judecată de un designer vestimentar

Toni Braxton a fost dată în judecată de designerul care i-a creat costumele de scenă pentru spectacolul pe care îl susţine în Las Vegas, informează site-ul pr-inside.com. Designerul Anthony Franco a acuzat-o pe cântăreaţă că nu i-ar fi plătit sumele datorate pentru munca prestată după ce a fost angajat de Toni Braxton şi de directorii companiei Liberty Entertainment Inc să creeze costumele de scenă ale artistei pentru spectacolul „Toni Revealed“, care va avea loc timp de un an la Hotelul Flamingo din Las Vegas. Franco a spus că înţelegerea a fost ca el să primească 35.000 de dolari. Suma a fost plătită cu un cec, dar acesta a fost respins de bancă în momentul în care a încercat să-l încaseze, iar după acest incident se pare că Toni Braxton ar fi sistat efectuarea plăţii. Anthony Franco a declarat că, într-un final, a primit 20.000 de dolari, dar încă aşteaptă să i se dea şi restul banilor.

Gwen Stefani, obsedată de siluetă

Gwen Stefani a mărturisit că este obsedată de felul în care arată şi este mereu preocupată de silueta ei, pentru că în copilărie era foarte grasă, informează site-ul pr-inside.com. După ce a născut în luna mai a anului 2006, cântăreaţa a dat jos cu uşurinţă kilogramele pe care le-a acumulat în timpul sarcinii şi recunoaşte că pentru ea menţinerea siluetei reprezintă o prioritate. „Mă încăpăţânez să ţin un regim alimentar foarte strict pentru că sunt foarte atentă cu felul în care arăt. În copilărie eram dolofană şi din acest motiv probabil că am şi eu aceleaşi obsesii ca majoritatea femeilor“, a spus Gwen Stefani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS