6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO nouă termocentrală în Mehedinţi

O nouă termocentrală în Mehedinţi

MEHEDINŢI. Judeţul Mehedinţi va avea de la 1 ianuarie 2008 încă o termocentrală, care va asigura aproape 2.000 de locuri de muncă. Directorul general al RAAN Drobeta Turnu Severin, Constantin Săceanu, a declarat că noua termocentrală, care va fi mult mai mare decât actuala, va fi construită din fonduri proprii şi private pe platforma RAAN de la Halânga. „Proiectul este deja aprobat. Mai sunt de făcut câteva studii de fezabilitate, iar Severinul va mai câştiga cu acest proiect aproape 2.000 de locuri de muncă. Însă nu este singurul demarat. O dată cu punerea în folosinţă a acestei termocentrale, o să mă ocup de un proiect prin care să intrăm în posesia unui zăcământ de cărbune, de deschiderea unei mine proprii şi de înfiinţarea altor proiecte care să îmbunătăţească nivelul de trai al severinenilor şi să ducă la crearea altor locuri de muncă. Este necesar să avem propria noastră sursă de extracţie de cărbune, să nu mai fim condiţionaţi de alţii“, a declarat directorul Constantin Săceanu.
Cu acest proiect, RAAN doreşte să devină un jucător important pe piaţa românească de energie electrică. Pentru acesta a avut de ales între a face un împrumut ori să se asocieze cu o companie puternică. S-a ales ultima variantă, până acum fiind interesate de o colaborare cu RAAN companiile Gas de France şi CEZ.
Pe 1 septembrie, directorul Constantin Săceanu are două întâlniri importante în vederea unor colaborări pe termen lung. Se doreşte înfiinţarea unei fabrici de hidrogen lichid, ce va fi gata în aproximativ trei ani şi în care se vor investi aproape 1,5 miliarde de euro, şi înfiinţarea unei companii de producere a polistirenului expandat, unde vor putea lucra 100 de persoane. În primă fază, firma ar investi aici 15 milioane de euro, iar în etapa următoare 20 – 25 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS