19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOferte de muncă în Spania

Oferte de muncă în Spania

OLT. 60 de persoane care vor să muncească legal în Spania, în domeniul agricol, s-au înscris în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, în vederea selecţiei care va avea loc la Slatina, la mijlocul acestei luni. Nu vor mai trece prin procedura standard persoanele care sunt deja în baza de date a Organizaţiei pentru Migraţia Forţei de Muncă (au mai lucrat în străinătate sau au mai participat la selecţii).
Directorul AJOFM, Cristinel Cîrloganu, a declarat că doar persoanele înscrise în baza de date vor fi anunţate, în scris, să se prezinte la interviu. AJOFM a cerut şi sprijinul autorităţilor locale pentru mediatizarea ofertei de muncă externe, precizând că se pot face înscrieri la oricare dintre agenţiile de ocupare locale (Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Drăgăneşti).
Pentru prima selecţie de forţă de muncă pentru străinătate organizată la Slatina vor fi prezenţi trei angajatori, care oferă aproape 250 de locuri de muncă în Spania, la cules de tomate şi măsline, plata fiind între 5 şi 6 euro/oră, alte detalii fiind oferite în ziua selecţiei.
Dosarul trebuie să conţină următoarele documente: copie după BI sau CI cu valabilitate de minimum şase luni; copie după paşaport cu valabilitate de minimum şase luni; fişa individuală (tipizat); CV în limba română (tipizat); copie legalizată a certificatului de absolvire şi/sau calificare; copie legalizată a cărţii de muncă (toate paginile scrise); certificat de sănătate încheiat de medicul de medicina muncii; cazier judiciar în original care să ateste că nu are antecedente penale; declaraţie pe propria răspundere, legalizată notarial, din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de pensie de invaliditate; declaraţie pe propria răspundere, legalizată notarial, din care să rezulte numărul de copii minori aflaţi în întreţinerea acestuia, autentificată la notar; dovada emisă de Serviciul Public pentru Asistenţă Specială/primar, din care să rezulte că solicitantul de locuri de muncă în străinătate a notificat acestora intenţia de a lucra în străinătate (HG nr. 683/2006); dovada experienţei în agricultură; două fotografii tip paşaport, un dosar cu şină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS