27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMuzicieni renumiţi la Festivalul de Folk Poarta Sărutului

Muzicieni renumiţi la Festivalul de Folk Poarta Sărutului

GORJ. Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor avea parte de trei zile de muzică de calitate, în cadrul Festivalului Naţional de Folk „Poarta Sărutului“, care începe mâine, la Teatrul de Vară. Pe scenă vor urca unii dintre cei mai importanţi cântăreţi şi compozitori de muzică folk din ţară. În prima seară vor cânta Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu şi Florin Camen. În cea de-a doua zi a festivalului, joi, vor susţine recitaluri Vasile Şeicaru şi Vlad Cnejevici, Tatiana Stepa şi Emeric Imre. Ediţia a VI-a a Festivalului Naţional de Folk „Poarta Sărutului“ se va încheia vineri, când vor avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor, iar, în recital, Ducu Bertzi va interpreta melodiile care l-au consacrat.

Viorel Gârbaciu, directorul festivalului, se aşteaptă ca aproximativ 30 de interpreţi să concureze pentru marele premiu: „La festival vor fi interpreţi consacraţi pentru că spectacolul e de înaltă ţinută“. Directorul Festivalului este Ducu Bertzi.

Trecerea în nefiinţă a lui Florian Pittiş va fi marcată printr-un moment de reculegere şi evocări.

 

Intrare liberă

 

Organizatorii speră ca toate cele 1.400 de locuri să fie ocupate, mai ales că intrarea va fi liberă.

Bugetul total al Festivalului Naţional de Folk „Poarta Sărutului“ se ridică la aproape 50.000 de lei.

„Este un buget modest pentru un festival de o asemenea anvergură. Pentru aducerea unui artist din Canada, am solicitat sprijinul financiar din partea instituţiilor din această ţară, pentru că, dacă i-am fi plătit noi biletul de avion, bugetul ar fi fost grav afectat“, a spus Viorel Gârbaciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS