25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalExamen de absolvire la şcoala postliceală sanitară

Examen de absolvire la şcoala postliceală sanitară

OLT. Elevii şcolilor postliceale sanitare din Olt susţin în aceste zile examenul de absolvire, organizat de Şcoala sanitară postliceală de stat Slatina. Acesta a început ieri, cu proba practică, la care sunt aşteptaţi 223 de absolvenţi, de la patru şcoli postliceale sanitare: Şcoala sanitară postliceală de stat Slatina, Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila“ Slatina, Şcoala sanitară postliceală „Carol Davila“ Caracal, Şcoala sanitară postliceală „Christiana“. Tot pentru acest examen s-au mai înscris zece candidaţi ai Şcolii sanitare postliceale „Biosfera“ Caracal, unitate aflată în lichidare, elevii fiind absolvenţi din seriile trecute care nu şi-au finalizat studiile cu examenul de absolvire.
Pentru proba practică au fost numite trei comisii, care vor evalua abilităţile practice dobândite de tineri în cei trei ani de şcoală.
Proba scrisă se susţine pe 9 august, la Şcoala cu clasele I-VIII „Constantin Brâncoveanu“ din Slatina, unde există spaţiu pentru toţi candidaţii.
Din toamnă, la Şcoala sanitară postliceală de stat Slatina va funcţiona şi o clasă de asistent de laborator, specializare la care s-a renunţat cu ani în urmă, pentru că devenise prea puţin atractivă. Din acest an se reînfiinţează întrucât cerere pe piaţa muncii există, aspectul cel mai important fiind acela că nu se percepe taxă de şcolarizare. Experţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar au fost de curând în şcoală pentru a evalua condiţiile, urmând să stabilească în ce condiţii vor autoriza noua specializare. „Foarte probabil vom fi autorizaţi, aşa că la începutul lunii septembrie se va organiza şi examenul de admitere“, a declarat directorul unităţii de învăţământ, dr. Gheorghe Slăvescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS