21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptură de ecstasy la Râmnicu Vâlcea

Captură de ecstasy la Râmnicu Vâlcea

Încă doi traficanţi de droguri au căzut în plasa procurorilor Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea. Peste 500 de pilule de ecstasy au fost scoase din circuit.

Captură impresionantă de droguri la Râmnicu Vâlcea. Doi bărbaţi, unul român şi altul italian, au fost prinşi în flagrant vânzând pastile de ecstasy. Acţiunile celor de la DIICOT au avut loc pe 3 şi 4 august, peste 500 de pilule de ecstasy fiind confiscate, iar deţinătorii introduşi în arest.

Marin N., de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea, şi Franco P., cetăţean italian cu domiciliul în comuna Budeşti, sunt acuzaţi de deţinere şi punere în vânzare de droguri de mare risc în urma a două flagrante organizate de procurorii DIICOT. Potrivit oamenilor legii, legătura dintre cei doi bărbaţi este aceea că italianul a cumpărat pilule de ecstasy de la Marin N. „Cei doi se află în prezent în arestul IPJ Vâlcea pentru o perioadă de 29 de zile ca urmare a unei hotărâri emise de Tribunalul Vâlcea la data reţinerii acestora“, a explicat comisarul Marcel Sărdaru.

 

Flagrantul de la „Metrou“

 

Lui Marin N., anchetatorii i-au întins plasa în buricul târgului, pe Splaiul Mircea cel Bătrân, la terasa pe care râmnicenii au botezat-o „Metrou“. „Aveam informaţii că bărbatul ar fi vrut să introducă pe piaţă mai multe pilule de ecstasy. Un ofiţer sub acoperire i-a dat întâlnire acestuia în zona centrală a oraşului sub pretextul că nu este din Vâlcea şi că nu cunoaşte alte străzi. Marin N. i-a vândut poliţistului 491 de pilule, pe care a primit suma de 3.000 de euro.

Traficantul a fost reţinut imediat şi introdus în arest pentru a fi cercetat”, a povestit procurorul care a instrumentat cazul. Din primele investigaţii s-a stabilit că bărbatul deţinuse o firmă de construcţii care în ultima vreme nu mai era profitabilă. Cu toate acestea, în momentul în care anchetatorii au ajuns la locuinţa acestuia, au descoperit că nu avea o situaţie materială proastă. Tot în urma cercetărilor, anchetatorii au aflat că ar mai exista o persoană care ar dori să vândă pilule cumpărate de la acesta.

 

Italianul, prins în benzinărie

 

În ziua următoare primului flagrant, ofiţerii DIICOT au organizat încă o acţiune în comuna Budeşti.

„S-a dorit prinderea în flagrant a cetăţeanului italian despre care se ştia că deţine pilule cumpărate de la Marin N. Acesta a fost, de asemenea, contactat de un agent sub acoperire care i-a propus să se întâlnească în benzinăria firmei Boromir din comuna Budeşti. Franco P. avea asupra sa 30 de pastile pe care a cerut suma de 300 de euro. În mod normal, acestea se vând cu patru-cinci euro bucata. Flagrantul a fost reuşit în momentul în care italianul a luat banii. Şi acesta a fost introdus în arestul IPJ“, a mai explicat procurorul de caz.

Anchetatorii spun despre Franco P. că s-a stabilit în România în urmă cu doi ani şi că în Italia, a fost patronul unui restaurant. Bărbatul s-a căsătorit cu o româncă şi are şi un copil. „S-au făcut mai multe percheziţii la domiciliul acestuia şi s-a descoperit că, deşi nu avea un loc de muncă, acesta o ducea foarte bine, având în posesie o maşină de lux şi o motocicletă de câteva zeci de mii de euro. Noi aveam informaţii că acasă mai deţinea unele cantităţi de haşiş, dar se pare că cineva i-a avertizat pe membrii familiei, iar la percheziţie nu am mai găsit nimic“, a mai declarat procurorul DIICOT.

Este a doua captură importantă de droguri de mare risc realizată de poliţiştii vâlceni, prima constând în aproape 1,2 kilograme de heroină, descoperită la doi râmniceni ce încercau să o plaseze pe piaţă. Dacă Marin N. şi Franco P. vor fi găsiţi vinovaţi de posesie şi trafic de droguri, pot rămâne în spatele gratiilor între zece şi 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS