15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO şansă pentru agricultura gorjeană

O şansă pentru agricultura gorjeană

GORJ. Un val de ploi însoţit de temperaturi scăzute s-a abătut asupra judeţului Gorj. Sâmbătă seară, cerul s-a înnorat în toate localităţile gorjene şi temperatura a scăzut brusc, fapt care a favorizat declanşarea ploilor cu caracter torenţial, dar neînsoţite de descărcări electrice.
Potrivit buletinului hidrologic întocmit ieri-dimineaţă de Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, a plouat fără întrerupere în tot judeţul, cantităţile de precipitaţii căzute fiind cuprinse între 2,5 litri pe metrul pătrat la Celei-Tismana şi 16 litri pe metrul pătrat la Runcu-Dobriţa.
Temperaturile înregistrate ieri, la ora 7.00, erau cuprinse între 9 grade Celsius, în localitatea submontană Baia de Fier, şi 18 grade, la Bustuchin şi Pojaru.
Ploile căzute la sfârşitul săptămânii trecute ar putea reprezenta o şansă pentru agricultura gorjeană. Ţăranii spun că apa care a intrat în pământ în ultimele zile ar putea redresa culturile de porumb şi legume. „A plouat destul de mult, cel puţin aici la Negomir. Porumbul se uscase şi, mai ales, nu mai era iarbă verde pe poiană, nu mai aveau vacile ce mânca. Legumele s-au uscat, ardeii s-au mănit, roşiile s-au stricat, toate din cauza secetei. Are Dumnezeu grijă de noi“, a spus, bucuroasă, Maria Urdăreanu, din comuna Negomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS