13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMajorări salariale pentru funcţionarii primăriei

Majorări salariale pentru funcţionarii primăriei

Aleşii locali din Râmnicu Vâlcea vor dezbate în şedinţă extraordinară proiectul de mărire a salariilor funcţionarilor. De asemenea, se va discuta şi un proiect de asociere pentru situaţiile de urgenţă.

VÂLCEA. Funcţionarii şi personalul contractual din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea vor beneficia de luna viitoare de majorări salariale. Primarul Mircia Gutău spune că a convocat pentru joi o şedinţă extraordinară a consiliului local municipal, în care va supune aprobării aleşilor un raport şi un proiect de hotărâre prin care salariile brute ale funcţionarilor publici şi cele ale personalului angajat pe bază de contract individual de muncă să fie majorate. „În primul rând, este vorba despre personalul contractual şi mă refer aici la salariaţii de la ADP, de la Administraţia Pieţelor, de la cantina săracilor sau de la Teatrul Ariel, care în prezent au salarii ce nu depăşesc suma de 450 de lei. Este foarte greu ca un muncitor de la ADP, de exemplu, să trăiască şi să îşi întreţină familia cu banii aceştia. Legea ne permite să acordăm majorări salariale şi asta vom face. Pentru personalul contractual se vor adăuga la venitul brut 300 de lei, ceea ce înseamnă că vor primi net cu aproximativ 220 de lei în plus“, a promis edilul-şef din Râmnicu Vâlcea. Acesta a mai spus că pentru funcţionarii publici creşterile nu vor fi atât de mari, salariul brut majorându-se cu numai 200 de lei. Potrivit primarului, în cazul în care majorările vor fi aprobate de consilierii locali, acestea vor putea fi aplicate începând cu luna septembrie.

Criză de specialişti la primărie

Şeful administraţiei publice locale din Râmnicu Vâlcea consideră că majorările salariale ce vor fi acordate funcţionarilor reprezintă o necesitate în condiţiile în care primăria se confruntă cu o lipsă de specialişti în aproape toate domeniile. Recent, primarul se plângea de faptul că instituţia duce lipsă de ingineri care să întocmească unele proiecte tehnice edilitare. Gutău afirma că salariile foarte mici îi alungă de la o carieră în administraţia publică pe tinerii absolvenţi, dar şi pe specialiştii cu state vechi. „Îi înţeleg pe cei care se feresc de o slujbă în primărie în condiţiile în care un inginer nou-angajat nu are un salariu mai mare de 600 de lei“, a explicat Gutău. „Dacă vrem ca oamenii să muncească, trebuie să aibă şi un venit decent“, a conchis primarul.
Tot în cadrul şedinţei de CL care va avea loc joi se va pune în discuţie şi asocierea municipiului cu o serie de comune învecinate pentru accesarea unui program pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. „Proiectul a fost propus de Consiliul Judeţean Vâlcea şi prefectură şi implică asocierea municipiului cu mai multe comune învecinate în scopul implementării unui program pentru situaţiile de urgenţă. Procedurile ne obligă ca aleşii locali să aprobe această asociere, iar în şedinţa de joi acest proiect va fi supus aprobării şi discuţiilor“, a explicat Mircia Gutău. Potrivit acestuia, programul este finanţat din fonduri europene, iar valoarea totală a investiţiilor se ridică la suma de 100.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS