19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi tineri au murit într-un accident de motocicletă

Doi tineri au murit într-un accident de motocicletă

Durere fără margini în inimile a două familii din municipiul Slatina. Doi tineri de 18 ani
şi-au pierdut viaţa după ce motocicleta pe care se aflau a intrat într-o maşină al cărei şofer efectua un viraj la stânga.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 21.45, în apropierea depozitului Competrol, din Slatina. Alin Ionuţ Dincă şi Tudor Alecu, ambii din municipiu, au plecat la plimbare cu o motocicletă Yamaha. Cei doi se deplasau dinspre Steaua către gară. La trecerea de pietoni aflată în faţa depozitului amintit, vehiculul s-a izbit violent de un autoturism Dacia 1310, la volanul căruia se afla Florin Ştefan, de 29 de ani, din Slatina. Impactul a fost fatal pentru cei doi. Alin, care conducea motocicleta, a fost proiectat pe asfalt şi a murit pe loc, iar prietenul său a fost transportat de urgenţă cu ambulanţa la spital, în stop cardio-respirator. Medicii de la Urgenţă l-au resuscitat, dar, la scurt timp, acesta a intrat în comă de gradul III. Tudor Alecu a luptat cu moartea minute bune. În timp ce se afla la investigaţii, inima lui a încetat să mai bată.
Şoferul Daciei, Florin Ştefan, susţine că accidentul s-a petrecut în timp ce el oprise la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate. „Veneam dinspre gară şi am oprit la trecere pentru a acorda prioritate pietonilor. Ei veneau cu motocicleta dinspre Steaua şi au intrat în partea laterală a maşinii“, a spus şoferul.
Din primele cercetări ale poliţiei a reieşit, în schimb, că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto. Acesta nu s-a asigurat în momentul în care a virat stânga şi a intrat în coliziune cu motocicleta care circula regulamentar dinspre Steaua. Nici unul dintre băieţii de pe motocicletă nu avea permis de conducere. Florin Ştefan a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat pentru ucidere din culpă şi va trebui să răspundă în faţa legii pentru fapta sa.

Râuri de lacrimi pentru moartea celor doi

La scurt timp după producerea nenorocirii, la locul accidentului au ajuns mama şi fratele lui Alin. Distruşi de ce le-a fost dat să li se întâmple, oamenii urlau de durere. Cu ultimele puteri, mama lui Alin s-a aşezat în genunchi lângă trupul fără viaţă al fiului ei şi a început să plângă. În câteva minute, la locul accidentului s-a strâns o grămadă de oameni, cei mai mulţi dintre „spectatorii“ tragediei fiind tineri.
După definitivarea cercetărilor, cadavrul tânărului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea necropsiei.
Acesta nu este singurul eveniment petrecut în acel loc. În urmă cu ceva timp, două accidente au avut loc pe trecerea de pietoni ce se află în faţa Competrolului. În primul, o minoră a fost lovită în timp ce traversa strada, iar în cel de-al doilea, o fetiţă care se juca împreună cu prietenele ei a fugit în faţa unei autoutilitare şi a fost accidentată.

Motocicletele şi opedele – pericol public

Vehiculele pe două roţi au devenit un real pericol pentru tineri. În fiecare an au loc multe astfel de evenimente care, de cele mai multe ori, au urmări grave. Pe 15 iulie, pe raza municipiului Slatina, a avut loc un grav accident de motocicletă. Ovidiu Lixandru, fiul doctoriţei Daniela Lixandru, medic la Spitalul Judeţean, a fost acroşat de o maşină în timp ce se deplasa regulamentar pe motocicletă. Din fericire, acesta a scăpat cu viaţă, iar acum se află în afara oricărui pericol.
Mulţi dintre deţinătorii de astfel de vehicule nu au permise de conducere şi nici măcar o adeverinţă care să ateste că au absolvit cursurile de legislaţie rutieră pentru a conduce vehicule pe două roţi. De asemenea, viteza este unul dintre factorii care duc la producerea accidentelor.
Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Circulaţiei pentru Mediul Urban efectuează frecvent razii în scopul depistării şi sancţionării conducătorilor de astfel de vehicule care încalcă regulile de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

114 COMENTARII